Ce preț trebuie să atingă Bitcoin pentru a înlocui rezerva de bani a SUA

Banca de investiții și compania de servicii financiare Union Bank of Switzerland (UBS) din Zurich a anunțat că valoarea Bitcoin (BTC) trebuie  să ajungă la 213.000 $ pentru a înlocui rezerva de bani a SUA, informează Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, un nou raport al UBS sugerează că BTC nu poate fi în prezent considerată o constrângere a rețelei BTC. Raportul spune: “Constatările noastre sugerează că Bitcoin, în forma sa actuală, este prea instabil și limitat la clasa de active de masă”.

Raportul precizează că au o alternativă bună, prețurile lor fiind susceptibile de a fi volatile. Volumul de Bitcoin folosit, anul trecut, în tranzacțiile comerciale din septembrie a atins 411 milioane de dolari, un declin vizibil conform analiștilor.

În ceea ce privește volatilitatea prețurilor de pe piețele de crypto monede, economistul senior de la Chainalysis Kim Grauer a declarat: „Când prețul merge atât de repede, ca anul trecut, într-o zi ai putea pierde 1.000 $ sau mai mult“.

Citește și: HACKERII AU DESCOPERIT O NOUĂ METODĂ DE SUSTRAGERE A CRYPTO MONEDELOR

Un cercetator senior de la Institutul de Informatică Internațional, Nicholas Weaver, a declarat pentru Bloomberg că moneda digitală „nu este de fapt utilizabilă“, ca o formă de plată, invocând comisioane ridicate de tranzacție ca principalul motiv.

În timp ce raportul UBS afirmă că rețeaua BTC este un evanghelist, BTC consideră că este metoda de plată unică a lumii. În luna martie, CEO-ul de la Twitter, Jack Dorsey, a declarat BTC că el vede ca viitorul monedei unice din lume, apariția care va avea „probabil, de-a lungul anilor, dar ar putea merge mai repede.“

Ca răspuns la preocupările multor investitori de pe Wall Street, care consideră crypto monedele drept un balon de săpun, Bill Miller, un investitor multi-milionar și fondator al fondurilor speculative Miller Value Partners, a declarat în martie că „aceste baloane de săpun sunt necesare pentru a aduce capital în piață și pentru a vedea dacă aceste inovații sunt menite să reziste “, și a comparat Bitcoin cu alte invenții majore de-a lungul istoriei.