Ce proverb ti se potriveste in functie de zodie

Nimic nu e mai limpede, mai direct, mai convingator, mai sincer decat intelepciunea populara. Nu exista portrete mai frumoase si mai haioase decat cele realizate de spiritul neaos al oamenilor de rand.

Mai mult, desi nu au fost create special pentru fiecare zodie, unele dintre proverbele romanesti se potrivesc perfect fiecarui semn zodiacal in parte, printr-o simplitate care ascunde adevarul personalitatii fiecaruia. Unele sunt si sfaturi care arata slabiciuni sau defecte:

Berbec

Despre nativul din Berbec stim ca “Ce-i in gusa, si-n capusa.”, mai ales ca “Omu’ incapatanat, n-asculta de niciun sfat.” El crede in propriile puteri mai mult decat in orice si intuitia lui nu l-a inselat niciodata, tocmai de aceea risca sa para de multe ori incapatanat.

CITESTE SI:Cei trei factori care distrug relatia. Afla mai multe

Taur

Pentru ca Taurii iubesc viata si frumosul, se incadreaza perfect proverbului “Ochii vad, inima cere…”, fiind romanticii incurabili carora le place traiul bun, viata tihnita, placeri implinite.

Gemeni

Viata nativilor din Gemeni graviteaza in jurul cuvintelor: sexualitatea, temperamentul lor, motivele de bucurie, modul in care iau decizii, toate izvorasc din puterea pe care ei le-o ofera cuvintelor, dialogului pentru ca ei s-au nascut din proverbul “La inceput a fost Cuvantul” si s-au ghidat dupa zicala populara „Ai carte, ai parte.”

Rac

Cand spui Rac, spui in primul rand casa, familie, iubire parinteasca, legaturi de sange, acesta fiind nativul cu cel mai dezvoltat instinct matern.

Am putea spune in locul proverbului “Fiecare pasare isi iubeste cuibul” – „Fiecare Rac isi iubeste cuibul” pentru ca acolo, in sanul familiei sale, cel nascut sub acest semn zodiacal isi gaseste echilibrul, sinele, norocul, fericirea.

Leu

Excentric, Leul iubeste luxul mai mult decat se iubeste pe sine pentru ca ii place sa se prezinte lumii in cele mai frumoase haine, sub cel mai interesant aspect. Isi doreste sa fie scolit pe la institutii pompoase si sa manance in locuri scumpe pentru ca asa se simte in largul sau.

Pentru ca “Vulturul nu vaneaza muste”, “Obrazul subtire cu cheltuiala se tine.”

Fecioara

Nu exista o Fecioara in aceasta lume care sa nu ofere muncii un loc de cinste in viata – la nativii din aceasta zodie nu exista lene, nenoroc la bani.

El crede in primul rand in “Omul harnic, muncitor, de paine nu duce dor”, iar abia apoi crede in divinitate.

Balanta

Cei nascuti sub semnul zodiacal Balanta isi gasesc cu greu echilibru, in primul rand pentru ca nu le place sa isi complice existenta. Asteapta mereu de la ceilalti, dificultatea cu care ofera lucruri (indiferent de natura) venind dintr-o comoditate existentiala usor atipica.

De aceea li se si potriveste zicala: “Mai bine varza acra cu-nvoiala, decat zahar dulce cu carteala.”

Scorpion

Extrem de senzual, Scorpionul iubeste sa iubeasca, dar mai mult decat atat lupta continuu sa-si atinga scopurile, indiferent prin ce metode.

Nativul din Scorpion crede ca fericirea lui are dreptul sa isi asume proverbul: “Scopul scuza mijloacele”.

Sagetator

O viata implinita pentru un Sagetator este o viata pe drumuri – calatoriile sunt pentru un Sagetator modul de a-si gasi sensul.

Pus mereu pe distractii “Calatorului ii sade bine cu drumul.”

CITESTE SI: De ce femeile prefera sexul cu acelasi tip de barbati? Afla motivul

Capricorn

Nu exista o alta zodie mai calma decat Capricornul: nativul acestei zodii are rabdare, face totul cu precautie, isi ofera mereu timp din belsug ca sa mediteze si sa intreprinda lucruri.

Pentru ca el crede cu tarie ca toate realizarile mari au necesitate timp si cumpatare, vorba aia: “Nici Roma n-a fost construita intr-o zi.”

Varsator

Ingradeste-i libertatea unui Varsator si il vei pierde instant, pe principiul “Pasarea in colivie nu se bucura, si de e vie.”

Aproape obsesia lui fata de libertate ii influenteaza majoritatea deciziilor si il face deseori un caracter dificil, dar are nevoie de sentimentul libertatii ca de aer.

Pesti

Sensibili din fire, Pesti traiesc totul la intensitate maxima – ei chiar cred cu tarie in proverbul “Iubirea trece prin apa, nu-i e frica ca se-neaca.” Si nu numai cred, dar acesta este modul lor de viata.

Fara iubire, fara iubire absoluta, un Peste se va simti prizonierul propriei vieti si va suferi cumplit, desi poate nimeni nu va observa pentru ca un alt proverb specific Pestilor este “Marile dureri sunt mute.”

Sursa: one