Ce rol joaca TURCESCU si SOBARU in campania pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE

Robert Turcescu si Adrian Sobaru. Aparent doua nume care nu au nicio legatura cu exceptia faptului ca atat unul cat si celalalt au avut legaturi cu televiziunea. Cu toate acestea, cei doi sunt niste pioni importanti in aceasta perioada electorala extrem de zbuciumata.

In aceste zile curge multa cerneala si se discuta excesiv pe marginea celor doua personaje care, direct sau indirect, sunt sau vor fi folosite in aceasta cursa electorala mult prea aglomerata si incrancenata pentru Palatul Cotroceni.

CITESTE SI: MIHAI GADEA, pastorul care viseaza cai verzi pe peretii Cotroceniului

Atat Robert Turcescu, cat si Adrian Sobaru au ales, dupa posibilitatile si capacitatea fiecaruia, sa atraga atentia opiniei publice in aceste zile. Primul a marturisit spasit si invocand de mult prea multe ori numele celui de Sus ca ar fi ofiter sub acoperire cu un salariu mizer, in timp ce fostul angajat al televiziunii publice a ales o cale mai directa de a iesi in evidenta si s-a napustit cu masina intr-un gard.

Suntem de acord ca gestul lui Robert Turcescu va aduce inca o serie de deservicii celor care practica meseria de jurnalist in limitele codului deontologic la fel cum nu suntem de acord cu aceia care au impresia ca ziaristii vor deveni niste paria ai societatii in care traim. In ceea ce il priveste pe Adrian Sobaru nu putem spune decat ca omul ar trebui sa consulte rapid un specialist si eventual un avocat de calitate.

Ne intrebam insa cum vor fi calificate toate anchetele jurnalistice realizate de Robert Turcescu pana acum, dar si de ce a ales ca, dupa trei zile de tacere mormantala sa iasa cu o serie de declaratii la postul Romania Tv si abia apoi la postul unde a facut dezvaluirile cu pricina.

CITESTE SI: Traian Basescu risca sa se inece ca tiganul la mal

Sa fie oare marturisirea plina de remuscari teatrale a lui Turcescu un preambul la atat de asteptata deconspirare a ofiterului acoperit care s-a strecurat printre politicienii care tanjesc dupa functia de presedinte al Romaniei?

Cu toate acestea este interesant de vazut, in zilele urmatoare, ce rol joaca Robert Turcescu si Adrian Sobaru in aceasta campanie electorala si care dintre candidatii pentru Cotroceni va fi afectat de actiunile celor doi.  

Sursa foto: e-national.ro, realitatea.net