Ion Cristoiu: Ce s-a intamplat cu ancheta votului din Diaspora la alegerile prezidentiale, ati mai auzit ceva?

Jurnalistul Ion Cristoiu se intreaba, intr-o postare pe blogul sau personal, ce s-a intamplat cu ancheta votului din Diaspora, in conditiile in care de la inceputul anului nu s-a mai auzit nimic pe aceasta tema. “Anchetarea celor responsabili de umilirea Diasporei la alegerile prezidentiale a disparut din preocuparile presedintelui Klaus Iohannis”, sustine Ion Cristoiu, amintind ca acesta “a promis Diasporei o ancheta severa pentru a vedea ce ambasadori s-au facut vinovati de umilirea romanilor, si o ancheta penala pentru a vedea cine s-a facut vinovat la nivelul Guvernului”.

“Deoarece titlurile date de unele publicatii reportajelor despre vizita lui Klaus Iohannis in Germania – citez Carmen si Klaus Iohannis – baie de multime la Berlin – m-au facut sa-mi amintesc de vremurile in care Scinteia titra Vizita Tovarasului Nicolae Ceausescu si a Tovarasei Elena Ceausescu, m-am apucat sa citesc Discursul tinut de Klaus Iohannis la intilnirea cu romanii din Germania. Toata lumea stie ca in Germania romanii din diaspora au fost umiliti la cele doua tururi de scrutin, realitate care – difuzata pe Facebook – a dus la Miracolul din noiembrie 2014, vorba unui pupinanalist prezidential contemporan. Intre cele doua tururi si nitel dupa aia, Klaus Iohannis a cerut Dreptate pina la capat fata de romanii umiliti”, scrie Cristoiu pe blog.

Te-ar putea interesa si: CRIN ANTONESCU: Romania va fi REGIM PREZIDENTIAL. Klaus Iohannis, un presedinte EXTREM de PUTERNIC

“De ce? Pentru ca la multe ambasade, inclusiv la cea din Berlin, personalul s-a dat peste cap pentru a fi cit mai mojic cu alegatorii. S-a facut totul pentru scoaterea din sarite a celor de la cozi: stampile ascunse pentru marirea cozilor, trintirea usilor in nas la ora 21, desi multi erau in incinta ambasadei. In ce scop? Pentru a lasa impresia ca se primisera ordine de la Bucuresti ca romanii din Diaspora sa nu voteze”, continua Ion Cristoiu.

“Intre cele doua tururi si nitel dupa aia, Klaus Iohannis a promis Diasporei o ancheta severa pentru a vedea ce ambasadori s-au facut vinovati de umilirea romanilor, si o ancheta penala pentru a vedea cine s-a facut vinovat la nivelul Guvernului. Inceputa de Parchetul General, ancheta a fost preluata, la cerere, de DNA. Nu de alta, dar DNA are o experienta mult mai bogata decit Parchetul in manipularea politica a dosarelor. De ancheta DNA nu s-a mai auzit nici macar un macait. Dosarul a fost luat de Codruta Kovesi pentru a putea fi ingropat, ea fiind mestera la ingropari si la dezgropari de dosare, dupa cum i se ordona. De ce? Pentru ca o ancheta a DNA ar fi ajuns la cel putin doi insi din apropierea lui Victor Ponta, insi care l-au convins sa nu cumva sa deschida noi sectii. Acestia au avut ordin sa-l convinga, pentru ca faceau parte din Conspiratie. Cum sa ancheteze DNA cind ancheta ar putea s-ajunga la cei plasati in anturajul premierului?”, mai precizeaza Ion Cristoiu.

Citeste si: ANUNT MISTERIOS! ION CRISTOIU dupa nominalizarea lui HELLVIG la SRI: Cineva si-a bagat coada!

“Ar fi fost normal ca la nivel de Presedinte sa se infiinteze o Comisie de ancheta”, sustine jurnalistul, adaugand ca aceasta era necesara “pentru a investiga cine de la ambasade se face vinovat de umilirea romanilor la cele doua tururi”.

“Aceasta Comisie nu numai ca nu s-a infiintat, dar mai mult ideea de ancheta si pedepsire a vinovatilor de la ambasade a disparut din preocuparile lui Klaus Iohannis”, a incheie Cristoiu.