Ce să aleg între un brad de Crăciun natural și unul artificial?

Multa lume este indecisa in privinta acestei alegeri. Prima intrebare pe care trebuie sa v-o puneti este daca doriti un brad de Craciun artificial sau unul real. Ambele sunt frumoase din punct de vedere estetic, dar fiecare are avantajele si dezavantajele sale. Haideti sa le analizam impreuna pentru a putea alege bradul de Craciun perfect pentru voi!

Brad de Craciun artificial

Brazii de Craciun artificiali devin din ce in ce mai asemanatori cu cei reali. Cu nuante de culoare asemanatoare cu cele ale bradului. Exista o mare varietate de modele si, de obicei, veti gasi acelasi model in inaltimi diferite. Pentru cei cu spatiu limitat, modelele subtiri sau cu capul in jos pot fi interesante. Pentru cei care cauta ceva mai nordic, exista modelele acoperite de zapada sau inghetate, care imita brazii din padurile inzapezite si inghetate. Asamblarea este foarte rapida, necesitand foarte putin timp. In pachet veti gasi intotdeauna prospectul de instructiuni. Exista diferite tipuri de materiale, acestea sunt de obicei fabricate din PVC sau PE.

Procesul de fabricare a brazilor de Craciun artificiali din PE este complex, motiv pentru care acesti brazi costa putin mai mult decat brazii naturali.

Ce dimensiuni sa alegi pentru brad?

In ceea ce priveste inaltimile, acestea sunt, in general, standard: 120, 150, 180, 210, 240, 240, 270, 310, 350, 400 cm si chiar mai mult. Este necesar sa se aleaga un brad adecvat pentru inaltimea tavanului, de obicei, plafoanele italiene pentru case noi este cm.260. Casele construite la mijlocul secolului trecut au, in general, o inaltime a tavanului de 300 cm, in timp ce cele construite la inceputul secolului trecut ajung pana la 320 cm, iar casele de lux din anii 1800, pe de alta parte, pot depasi 400 cm. Asadar, inainte de a cumpara un brad de Craciun de mari dimensiuni, tineti cont de cat spatiu aveti la dispozitie, de suprafata si de inaltime.

Regula celor trei cincimi este destul de buna pentru latime. Daca aveti la dispozitie 4 metri patrati pentru bradul de Craciun din sufragerie, un spatiu de 200×200 cm, puteti cumpara un brad cu un diametru maxim de 120 cm. Pentru inaltime, insa, proportia este diferita, este de patru cincimi. Daca aveti un tavan de cm.260 in aceeasi casa, cumparati un brad cu o inaltime maxima de cm.210 (proportia ar fi de cm.208). Un brad potrivit pentru aceasta casa ar fi un Slim de 210 cm sau un Penicel.

Ce forma sa alegi pentru brad?

Prima impartire care trebuie facuta intre brazi artificiali, indiferent de materiale, este alegerea intre bradul verde sau cel inzapezit. A doua diviziune care trebuie facuta se refera la forma bradului: natural, burdusit, (subtire), penicel (foarte subtire). Forma bradului artificial de Craciun trebuie aleasa in functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie si de modul in care doriti sa-l decorati.