Ce trebuie să mănânci după masa de Paște pentru a nu te îngrășa

Dupa un exces caloric, cum ni se intampla multora dintre noi sa facem de PASTI, corpul este suprasolicitat si munceste mai mult, incercand sa reduca “daunele” generate de radicalii liberi produsi in timpul digestiei alimentelor.

Radicalii liberi ataca celulele si pot favoriza aparitia si agravarea unor boli cronice, precum afectiunile cardiace, diabetul si cancerul. Cu cat mancam mai mult, cu atat producem mai multi radicali liberi. Daca vrei sa nu-ti perliclitezi nici silueta si nici sanatatea, iata ce trebuie sa consumi dupa o masa bogata.

Primul recomandat este sucul de portocale. Flavonoizii, antioxidanti gasiti in portocala, pot anula efectele negative ale caloriile multe si ale grasimilor in exces ce afecteaza inima, dupa o masa copioasa. Persoanele care obisnuiesc sa consume suc natural de portocale, proaspat stoarse, isi reduc mai eficient nivelul de radicali liberi, dar si alti factor inflamatorii asociati cu boli de inima decat cei care beau doar apa, spre exemplu.

Si fructele sunt indicate. Daca mananci fructe bogate in antioxidanti, precum cele de padure, strugirii, kiwi sau ciresele, vei reusi sa-ti reduci nivelul de radicali liberi produsi dupa masa. Mesele bogate caloric neasociate cu fructe, pe termen lung, favorizeaza ingrasare si deteriorarea la nivel celular, care afecteaza totul, de la organele interne la ten. Cu cat organele tale sunt mai protejate, cu atat riscul de a te ingrasa este mai mic.

De asemenea, poate fi bun si otetul. O lingura de otet la fiecare masa, mai ales daca este bogata in carbohidrati, ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange. O glicemie mai stabila, cu oscilatii normale, asadar care nu creste si nu scade brusc, va preveni senzatia de foame si te va ajuta sa mananci mai putin si mai echilibrat.

Citeste si: “Paste” sau “Pasti”, cum este corect?

Vinul poate fi si el bun dupa o masa copioasa. Antioxidantii din vin ajuta la reducerea impactului negativ al alimentelor bogate in grasimi. Din acest motiv chiar este recomandat sa bei vin la o masa ce contine carne si chiar sa gatesti carnea la cuptor cu vin. Consumul de vin trebuie sa fie moderat ca efectul benefic sa nu se transforme intr-unul nociv.

Totodata, condimentele pot fi de ajutor. Cu cat mancarea are mai putin gust, cu atat esti tentat sa mananci mai mult. Asadar, nu ezita sa-ti condimentezi mesele din plin. Nu cu sare, ci cu oricare alt condiment, de la oregano, la cimbru, la piper, la boia, la rozmarin etc. Doua linguri de condimente la masa te ajuta sa scazi nivelul de trigliceride, reglandu-ti totodata si glicemia, aceste doua aspecte fiind esentiale pentru mentinerea siluetei.

Sursa foto: cugetliber.ro