Ce salarii si pensii vor fi indexate in 2014. Ministrul Muncii confirma ca Legea pensiilor va fi modificata

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca nu toate pensiile si salariile vor fi indexate in 2014 si a explicat ca majorarea va viza, cel mai probabil, doar unele categorii sociale. Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a confirmat ca deocamdata se discuta despre categoriile la care se va aplica majorarea pensiilor si salariilor.

“Avem un spatiu de crestere a pensiilor si salariilor, important este sa vedem exact in ce fel folosim acest spatiu fiscal. Nu marim toate pensiile si salariile cu trei virgula ceva la suta, ci incercam sa ne adresam unor categorii speciale. Cei care au deja salarii si pensii mari nu o sa simta prea mult cei peste 3 la suta”, a declarat premierul.

Mariana Campeanu a explicat, la randul sau, ca se incearca atingerea unui echilibru intre salariile mici si salariile mari si a adaugat ca este posibila modificarea Legii pensiilor, care prevede indexarea anuala a tuturor pensiilor.

“Raman in discutie la Guvern, pana nu avem un punct de vedere nu putem spune. Suma este prinsa ca suma totala, asa cum stiti am mai discutat, incercam sa facem une echilibru intre salariile mici si salariile mari. Legea actuala prevede majorarea punctului de pensie. Cand o sa avem un punct de vedere bine definitivat al guvernului, o sa va comunicam”, a spus ministrul Muncii.

Intrebata daca se va modifica Legea pensiilor care prevede indexarea anuala a tuturor pensiilor, Mariana Campeanu a spus: “Analizam aceasta posibilitate. Cand vom avea o decizie, o vom comunica”.