Ce salariu are Victor Ponta si ministrii din Guvern

Premierul Victor Ponta are cel mai mare salariu din lista sefilor din Guvern, insa situatia nu este valabila si la nivelul Secretariatului General al Guvernului (SGG). Desi are un salariu mai mare decat predecesorii sai aflati in fruntea Executivului, Ponta a declarat, luni, ca sunt persoane in SGG care castiga si de trei ori mai mult decat el.

“Exista o anomalie: in structurile noastre administrative ministrul sau prim-ministrul in general au salariul cel mai mic. Pe la mine pe la SGG am oameni care au salarii mult mai mari decat mine si pana la urma salariul cel mai mare din tara in Administratie trebuie sa fie al presedintelui, al doilea al primului-minstru, al treilea al ministrilor. Nu se poate sa am angajati care castiga de trei ori cat mine. Nu are sens, nu are logica. Poate muncesc mai mult, dar in viziunea acelei reforme a salarizarii in administratie, salariile mari pot sa scada, cum salariile mici trebuie sa creasca”, a spus Ponta.

Potrivit unor surse neoficiale, Ilie Botos ar fi persoana care castiga de aproape trei ori mai mult decat premierul Victor Ponta. Ilie Botos are functia de seceretar de stat la Cabinetul primului-ministru, insa beneficiaza de salariu de magistrat.

Ce salariu are Ponta si ministrii din Guvern

Ponta are o retributie lunara neta mai mare decat cea a fostului premier, Emil Boc. Astfel, premierul Ponta are un salariu de circa 6.048 de lei pe luna, in timp ce Emil Boc avea un salariu lunar de 5.334 lei, potrivit Econtext.

Locul doi in topul salariilor ministrilor din Cabinetul Ponta este ocupat de ministrul pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Sova, locul trei de ministrul de Interne, Radu Stroe, locul patru de ministrul Apararii, Mircea Dusa, iar locul cinci de ministrul Informatiilor, Dan Nica.

Sursa foto: Econtext