Ce SANCTIUNI poate primi ROMANIA daca nu accepta cota obligatorie de REFUGIATI

Ministrul roman al Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, a precizat ca opinia exprimata de presedintele KlLAUS IOHANNIS, potrivit careia Romania respinge COTA OBLIGATORIE de IMIGRANT impusa de Comisia Europeana (CE), este o pozitie consolidata a tuturor institutiilor statului si reprezinta baza pentru mandatul CSAT cu care Romania se va prezenta la 14 septembrie la Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI).

BOGDAN AURESCU a declarat, dupa audierile in Comisia de Afaceri Externe a Senatului, ca “la Consiliul JAI din 14 septembrie e firesc sa participe Ministerul Afacerilor Interne, nu este vorba de pozitia uneia sau alteia dintre institutii, ci o pozitie consolidata a tuturor institutiilor stat roman, pozitiile exprimate de premier, presedinte si alte institutii sunt perfect convergente”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS A RESPINS COTELE OBLIGATORII DE REFUGIATI IMPUSE DE CE ROMANIEI

“Analiza propunerilor Comisiei Europene de ieri urmeaza sa reprezinte baza pentru mandatul care va fi stabilit de CSAT, este o pozitie consolidata a statului roman”, a mai afirmat seful diplomatiei romane. BOGDAN AURESCU a aratat ca deocamdata Comisia a exprimat “doar propuneri, ele sunt negociate, discutate, se convine asupra lor de catre statele membre, prima negociere are loc la Consiliul JAI”.

BOGDAN AURESCU a reafirmat ca “un stat nu poate sa primeasa mai mult decat are capacitatea efectiva de a primi si integra social”. In ceea ce priveste eventualitatea ca Romania sa fie sanctionata financiar pentru refuzul de a prelua REFUGIATI, “nu am vazut in planul Comisiei mentionandu-se sanctiuni, exista o idee ca statele care nu pot prelua momentan, timp de 12 luni, REFUGIATI din motive obiective, sa plateasca o compensatie financiara de 0,0002% din PIB, dar si aceasta este supusa negocierii”.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: GABRIEL OPREA VA REPREZENTA ROMANIA LA CONFERINTA JAI DIN 14 SEPTEMBRIE

Presedintele KLAUS IOHANNIS a declarat, joi, ca nu este de acord cu cotele de IMIGRANTI impuse de Comisia Europeana, care a stabilit miercuri ca Romaniei ar trebui sa ii revina, in total, 6.351 de REFUGIATI.

Sursa foto: realitatea