Ce SANCTIUNI risca Robert Turcescu dupa ce a dezvaluit ca a fost OFITER ACOPERIT

Jurnalistul ROBERT TURCESCU a produs un adevarat cutremur in presa din Romania cand a dezvaluit ca ar fi fost OFITER ACOPERIT. Daca cele declarate se dovedesc a fi adevarate, TURCESCU ar putea avea probleme cu legea.

“Ma supun judecatorilor adevarati care vor judeca cu dreapta masura ceea ce s-a intâmplat. (…) Voi spune tot ce stiu. Voi spune tot, dar in fata unui judecator. El este singurul care poate sa dea un verdict. Nici eu nu pot sa imi dau un verdict. Nu stiu daca sunt vinovat sau nu”, a declarat ROBERT TURCESCU, duminica seara, la B1 Tv.

Citeste si: TURCESCU CONFIRMA DOCUMENTELE DE OFITER ACOPERIT: “DE MAINE NU VOI MAI FACE EMISIUNEA”

Potrivit dcnews.ro, legea, adica noul Cod Penal, prevede sanctiuni dure pentru persoanele care divulga INFORMATII SECRETE sau nepublice:

Art. 303 – Divulgarea informatiilor secrete de stat

(1) Divulgarea, fara drept, a unor informatii SECRETE DE STAT, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevazute in art. 176, se pedepseste cu INCHISOAREA de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.

(2) Detinerea, fara drept, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce contine INFORMATII SECRETE de stat, daca poate afecta activitatea uneia dintre persoanele juridice prevazute in art. 176, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Art. 304 – Divulgarea INFORMATIILOR SECRETE de serviciu sau nepublice

(1) Divulgarea, fara drept, a unor INFORMATII SECRETE de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii, de catre cel care le cunoaste datorita atributiilor de serviciu, daca prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.

Citeste si: CE SCRIA PE BILETELUL LUI BASESCU, LASAT LUI ROBERT TURCESCU

 (2) Divulgarea, fara drept, a unor INFORMATII SECRETE de serviciu sau care nu sunt destinate publicitatii, de catre cel care ia cunostinta de acestea, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.

(3) Daca, urmare a faptei prevazute in alin. (1) si alin. (2), s-a savârsit o infractiune impotriva investigatorului sub acoperire, a martorului protejat sau a persoanei incluse in Programul de protectie a martorilor, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani, iar daca s-a comis cu intentie o infractiune contra vietii, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani.

Sursa foto: obiectiv.info