CE se abtine dupa jignirea Victoriei Nuland

VICTORIA NULAND avertizeaza Romania ca fenomenul coruptiei este o chestiune de securitate nationala. INTERVIU Mediafax

Comisia Europeana  evita declansarea unui scandal diplomatic cu SUA, dupa ce secretarul general adjunct american, Victoria Nuland, a fost auzit injurand Uniunea Europeana pe o interceptarea telefonica , ajunsa intr-un final pe YouTube. Fisierul ar fi fost descarcat pe internet de serviciile secrete din Rusia.

“Conversatiile private interceptate nu se numara printre instrumentele pe care le folosim in eforturile noastre de a ajuta Ucraina, pentru ca pe asta suntem pe deplin concentrati. Suntem si vom ramane pe deplin angajati cu toti partenerii nostri internationali, coordonandu-ne eforturile pentru o solutie politica, pasnica, la criza curent”’, a  declarat vineri, la Bruxelles, Pia Ahrenkilde-Hansen, purtatoare de cuvant a CE,  in cadrul briefingului de presa cotidian.

Citeste si: Victoria Nuland, limbaj IMPARDONABIL: Fuck UE! VIDEO

Hansen  a refuzat sa comenteze speculatiile conform carora serviciile de securitate rusesti s-ar afla in spatele respectivei interceptari telefonice. “Nu ma voi aventura sa ghicesc care este originea acestei comunicatii care a ajuns pe internet”, a spus ea, refuzand in acelasi timp sa comenteze asupra masurilor de securitate pe care UE le aplica deja sau le-ar putea lua pentru evitarea unor astfel de “scurgeri” pe viitor.

In conversatia diplomatica privata cu ambasadorul SUA in Ucraina, Geoff Pyatt, care a ajuns pe Youtube, secretarul de stat adjunct american pentru afaceri europene si asiatice, Victoria Nuland, rosteste cuvintele ‘fuck the EU’.