Ce se întâmplă când este dezvăluită o cheie privată a Bitcoin

Cel puțin un mister al monedei Bitcoin poate fi verificat pe lista noastră. Descoperirea mult așteptată a cheilor private conectate la un sistem de avertizare acum defunct, construit în Bitcoin, a avut loc luni, prin intermediul unui schimb de tweet-uri al celor doi dezvoltatori Bitcoin Core, Bryan Bishop și Andrew Chow.

În schimbul de tweet-uri, cei doi au scris că motivul pentru dezvăluirea completă a cheilor de alertă Bitcoin a fost “atenuarea efectelor difuzării și proliferării necunoscute a cheilor”. Mai mult, Bishop și Chow au subliniat că aceste chei nu ar mai reprezenta un risc pentru rețeaua Bitcoin, explicând că “sistemul de avertizare a fost complet retras”. Mass-media socială a dat lovitura cu știrile de tip breaking news despre aceste secrete când au ajuns în cele din urmă publice.

O parte dintre discuții a avut loc în Portugalia după ce Bishop a comunicat  eliberarea cheilor private la o conferință. El a vorbit despre vulnerabilitățile sistemului de alertă pensionată și de ce proiectul de a scăpa de întregul sistem a început în 2016.

“Dezvăluirea este în regulă”

În timp ce proiectul a început în 2016, unul dintre motivele pentru care cheile au rămas private până în prezent se datorează pericolului pe care divulgarea completă ar putea să o reprezinte în cazul crypto monedelor care utilizează în continuare o versiune mai veche a codului Bitcoin. Cu toate acestea, după cum a explicat Pavol Rusnak, CTO al SatoshiLabs, pericolul se limitează în prezent la o singură crypto monedă, în conformitate cu un script care a verificat “sursele tuturor altcoinelor de pe GitHub” și a găsit “numai unul care are încă cheia de alertă .“

Ca atare, pentru Bishop, confirmarea că sistemul de avertizare de tip “Bitcoin” este suficient de “terminat” este un motiv suficient pentru motivul pentru care “dezvăluirea este în regulă”, după cum a explicat el într-un tweet destul de relevant.

Citește și: WALL STREET: PREȚUL BITCOIN VA PUTEA VARIA ÎNTRE 22.000 ȘI 25.000 DE DOLARI PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI

Dar sistemele de alertă, în general, nu sunt toate terminate. De fapt, așa cum spun Bishop și Chow în schimbul de tweet-uri, dezvoltatorii de crypto monede care doresc să utilizeze ceva de genul sistem de avertizare Bitcoin dar fără aceleași vulnerabilități ale cheilor de alertă private fiind deturnate pot implementa într-adevăr “câteva corecții foarte simple” opțiunea de a descărca un patch recomandat pentru a “proteja nodurile din problemele menționate mai sus” accesibil pe site-ul popular de partajare a codurilor, GitHub. Deși unele vulnerabilități cauzate de sistemul de alertă Bitcoin sunt abordate prin actualizarea codului, anumite vulnerabilități față de dezvoltatori ar putea fi atenuate doar prin publicarea cheilor de alertă privată, de aceea unui singur utilizator, divulgarea completă a fost un “pas final” în eliminând întregul sistem de alertă Bitcoin o dată pentru totdeauna.

Puterea secretului

O parte din motivul pentru care a fost necesară divulgarea completă a venit la secretizarea care cuprindea lista originală a persoanelor și organizațiilor care dețineau în primul rând aceste chei private. Într-adevăr, orice posesie secretă a cheii ar deschide teoretic riscul de a transmite mesaje false către noduri din rețea.

Într-un tweet postat pe 14 iunie, Bishop a scris un mesaj codificat într-una din semnăturile cheie ale alertelor de avertizare pentru a-l provoca pe Craig Wright să scrie un răspuns în același mod dacă ar recunoaște, într-adevăr, provocarea.

În ciuda invitației deschise de a contrazice afirmația sa, Craig Wright nu a răspuns, spre disperarea unor persoane de pe Twitter. În concluzie, “prin difuzarea valorilor pentru a le pune la dispoziția tuturor, valoarea cheilor private este destinată să fie eliminată, deoarece toată lumea ar putea semnala în mod fezabil mesaje, valoarea mesajelor semnate devenind egală cu zero”, au scris Bishop și Chow. Sau, după cum observa un observator pe social media, posesia cheilor de alertă îi poate face pe toți un fel de Satoshi.