Ce se întâmplă cu românii blocați pe aeroportul Luton din Londra! Alte zboruri anulate luni

Aeroportul Luton din Londra a fost închis, duminică dimineață, din cauza ninsorii abundente. Printre cei blocați acolo se numără și o sută de romani. Presa britanică arată că zborurile trebuiau reluate la 11.30 ora locală (13.30 ora României). Dar ninsoarea a continuat să cadă și avioanele au rămas la sol.

UPDATE:Trei zboruri, dintre care două operate de linia aeriană britanică British Airways, iar unul de Wizz Air, au fost anulate luni. Informaţiile au fost afişate pe site-ul aeroportului Henri Coandă.

Astfel, un avion al Wizz Air ar fi trebuit să ajungă luni dimineaţa, la ora 2:55, pe Henri Coandă, cu plecare din Londra, anunță News.ro. Totodată, un avion British Airways ar fi trebuit să decoleze la ora 8:00 de pe Henri Coandă, cu destinaţia Londra, apoi să se întoarcă în Bucureşti la ora 23:00. Zborurile au fost anulate după ninsorile masive căzute în acest weekend în Londra.

ȘTIRE INIȚIALĂ

“Zborul Wizz Air W6 3302 de la Londra Luton la Cluj-Napoca (10 decembrie), planificat să decoleze la 7.40 (ora Marii Britanii), este momentan întârziat din cauza închiderii aeroportului că urmare a ninsorii abundente din Luton. Pasagerii sunt tratați conform regulamentelor UE și politicii companiei”, au declarat duminică, pentru News.ro, reprezentanții operatorului aerian.

Cei peste 100 de pasageri care așteaptă de duminică dimineață să fie îmbarcați pentru a fi transportați la Cluj Napoca, au fost coborâti din avion pentru a doua oară, în jurul orei 15.00, ora României, transmite Mediafax. Pasagerii au fost anunțați că o altă aeronavă de la Budapesta va veni să îi preia, după care, la câteva minute, le-a fost transmis faptul că un alt avion este disponibil abia luni.

Duminică au fost anulate și zborurile și de pe aeroportul din Birmingham, în timp ce mai multe drumuri au fost închise. Unele localități au rămas fără electricitate, în urmă ninsorilor puternice care afectează Marea Britanie.

Sursa foto: bbc