Ce se intampla daca mananci alimente expirate

Daca ai descoperit ca multe produse alimentare din frigiderul tau au expirat dar totusi te-ai riscat si ai mancat din ele, nu te speria, n-ai facut un lucru atat de rau.

Cei de la Natural Resources Defense Council de la Harvard Law School’s Food si Policy Clinic au ajuns la concluzia ca prea multa lume arunca mancarea, expirata de cateva zile, la gunoi nestiind ca o pot manca.

Data de expirare de pe produse este subiectiva, aici nu vorbim de mancarea pentru bebelusului, unde lucrurile sunt mai stricte.

Asadar, data de expirare indica perioada in care produsul s-ar putea sa nu mai fie atat de proaspat ca atunci cand l-ai cumparat. Multe produse s-ar putea sa-si piarda valoarea nutritiva, insa nu sunt rele sau stricate.

Atunci cand o companie pune o data de expirare pe cutia de mancare se gandeste la faptul ca acel produs nu va fi la fel de bun dupa data de expirare si in niciun caz atat de bun pe cat ar fi fost cand l-ai cumparat.

De exemplu, un suc de struguri s-ar putea sa-si piarda mirosul proaspat sau o bucata de ciocolata s-ar putea sa-si piarda culoarea etc. Si desi s-ar putea sa nu-ti placa cum arata produsul vizual asta nu inseamna ca el este periculos pentru tine.

Cercetatorii spun ca ne putem baza pe instinctele noastre atunci deschidem o cutie de lapte sau una de iaurt. Daca mirosul nu-ti place, atunci renunta.

Concluzia: Majoritatea produselor expirate nu mai sunt atat de proaspete insa nu sunt periculoase pentru nimeni.