Ce se întâmplă dacă nu dormi suficient

Suntem cu toții de acord că un somn odihnitor nu se compară cu nimic. Importanța somnului este imensă, dormitul ajutând corpul să se regenereze și să își mențină o stare optimă de sănătate. Cu toate astea, în zilele noastre, lipsa somnului pare să fie un lucru des întâlnit. Fie că e vorba despre programul de lucru, fie că e vorba de caracteristicile fizice ale patului, lipsa somnului trebuie eliminată din viața noastră.

Care pot fi cauzele lipsei de somn?

Putem vorbi în primul rând despre stres. Presiunile lumii în care trăim, fie că e vorba despre prețuri mai mari la alimente, conflicte, pandemii sau lipsa unui loc de muncă, pot influența psihicul unei persoane și pot cauza insomnii.

În al doilea rând, putem menționa salteaua pe care se doarme. Există saltele de pat care nu oferă confortul de care corpul are nevoie pentru a se putea odihni. Poate fi vorba despre saltele de pat care sunt deteriorate sau care nu dispun de anumite caracteristici care să permită o poziție normală a corpului în timpul somnului.

Ce caracteristici trebuie să aibă modelele bune de saltele de pat?

Discutăm în primul rând despre dimensiuni. Trebuie ca modelele alese de saltele pat să fie alese în funcție de dimensiunile patului, dar și de dimensiunile fizice ale persoanelor care vor dormi pe ele.

Ce poți să pățești dacă nu dormi suficient?

Începem cu starea de iritabilitate, care este cea mai comună problemă a persoanelor care nu dorm suficient.

Continuăm cu durerile de cap, care apar în lipsa orelor necesare de somn. Un număr mare de oameni se trezesc cu dureri de cap dacă nu sunt suficient de odihniți în urma somnului de noapte.

Trebuie menționată și creșterea greutății corporale din cauza dezechilibrului hormonal care duce la creșterea apetitului și la dispariția controlului asupra cantității de hrană consumată.

Apariția bolilor cardiace este o altă problemă care poate apărea la persoanele care nu dorm. Există un studiu în care câteva persoane au fost private de somn pentru 88 de ore. Acestora le-au fost înregistrate valori crescute ale tensiunii arteriale pe durata cercetării.

Prin urmare, somnul suficient este un factor în menținerea sănătății organismului, așa că acordă-i importanța cuvenită!