Ce se intampla in corpul tau daca faci sex des?

Este bine cunoscut faptul ca excesele sunt daunatoare. Aceeasi regula se aplica si in cazul vietii sexuale. O viata sexuala sanatoasa, armonioasa, aduce beneficii organismului, insa orice extrema a baricadei ne va provoca rau.

Fie ca este vorba despre probleme minore ca scaderea imunitatii sau de cele mai grave ca cancerul prostatei, prea mult sex poate duce la complicatii.

CITESTE SI: Ce se intampla in organismul femeilor cand partenerul foloseste prezervativul

Studiile au dovedit ca partenerii foarte „activi” sexual se pot confrunta cu inflamare si dureri in zona genitala. Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturala sa scada.

Dependenta. Mai exact, dependenta de „hormonul fericirii”. In timpul contactului sexual creierul elibereaza dopamina, un neurotransmitator care creste libidoul si confera o stare de buna-dispozitie.In momentul in care faceti prea mult sex organismul incepe sa aiba nevoie din ce in ce mai mult de acest hormon pentru a se simti bine si pentru a mentine apetitul ridicat.

Contactele sexuale repetate slabesc imunitatea si favorizeaza aparitia infectiilor urinare si a inflamatiilor genitale. Infectiile urinare sunt si ele o problema, asta din cauza penetrarilor repetate care avorizeaza introduceea de bacterii in uretra femeii.

CITESTE SI:  Kamasutra la birou: 5 pozitii care aprind pasiunea

Cele mai noi studii au stabilit ca o viata sexuala excesiv de activa creste riscul de cancer la prostata.

 Sursa:onlinereport.ro