Ce se intampla in corpul tau daca NU FACI SEX o perioada de timp

O despartire, un program incarcat la serviciu, un partener care lucreaza in alta tara… sunt unii dintre factorii care te impiedica sa ai o viata sexuala activa.

 Te simti mai anxios

Sexul este o eliberare de stres, mai ales ca in urma activitatii sexuale creierul elibereaza hormoni ai fericirii, precum endorfinele. Un studiu scotian a aratat ca persoanele care nu au facut dragoste mai mult de o luna de zile erau mai strestae si le era mai greu sa vorbeasca in public, fata de cei care facusera amor cel putin o data, in decursul ultimelor doua saptamani.

CITESTE SI: LUCRURI INCREDIBIL DE SEXY PE CARE TREBUIE SA LE FACI CU LIMBA IN TIMPUL SEXULUI!

Atentie la cancerul de prostata

Barbatii care au o viata sexuala activa au un risc cu 20% mai mic de a dezvolta cancer de prostata, a constatat un studiu mai vechi, prezentat de Asociata Americana a Urologilor. De aceea este important pentru barbati sa aiba o viata sexuala activa.

Esti mai predispus la raceli

Lipsa unei activitati sexuale regulate inseamna si un risc mai ridicat de a dezvolta raceli. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au aratat ca persoanele care faceau dragoste o data sau de doua ori pe saptamana au avut o crestere de 30% a imunoglobulinei A, care ajuta organismul sa lupte cu infectiile.

Reducerea riscului de boli vasculare

Sexul, cel putin o data pe saptamana, reduce riscul aparitiei bolilor de inima, mai ales in cazul barbatilor. De aceea, daca nu au o viata sexuala activa, sunt mai predispusi la bolile cardiovasculare.

CITESTE SI: DE CE TREBUIE SA-TI INCURAJEZ PARTENERUL SA SE UITE LA FILME PORNO!

Creste riscul disfunctiilor erectile

Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Medicine, barbatii care nu au o viata sexuala activa, mai exact cei care nu fac sex cel putin o data pe saptamana au un risc mai ridicat de a suferi si de tulburari erectile.

 Sursa: onlinereport.ro