Ce se intampla in organismul femeilor cand partenerul foloseste prezervativul

Toata lumea stie ca prezervativul este una dintre cele mai eficiente metode contraceptive. De asemenea, multi oameni cred ca acest diminueza placerea din timpul actului sexual, insa acesta este doar un mit, care a fost demolat de un sexolog american.

Chiar daca pare greu de crezut, folosirea prezervativului are si alte efecte benefice in afara de protectia impotriva sarcinilor nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala. Astfel, sexologul Debby Herbenick sustine ca folosirea prezervativului le ajuta pe femei sa ajunga mai rapid la orgasm.

CITESTE SI: Propuneri indecente! Cele mai „necurate” ganduri sexuale pe care oamenii nu vor sa le recunoasca

Asadar, cuplurile nu ar mai trebui sa refuze sa foloseasca prezervativul, de teama ca partidele de sex nu vor mai fi la fel de “fierbinti”.

Herbenick scrie ca explicația pentru care femeile ajung mai rapid la orgasm daca partenerul lor foloseste prezervativ este in primul rand una de ordin psihologic, potrivit gandul.info. Astfel, femeile nu se mai tem de o sarcina nedorita, de o eventuala boala cu transmitere sexuala pe care o pot contacta si, in consecința, se bucura mai mult de actul in sine, sunt mai relaxate si pot ajunge mai rapid la orgasm. Cu toate acestea, Herbenick recomanda folosirea unui lubrifiant, pentru ca orice urma de disconfort sa dispara.

 

Sursa:inedit.news