Ce se va intampla cu Guvernul, daca PNL se retrage

Premierul Victor Ponta a facut apel luni la unitatea USL, dar a precizat ca, in situatia in care PNL se va retrage din Guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali si doar dupa expirarea termenului pentru interimat va merge in Parlament cu un nou guvern.

Victor Ponta a mai spus ca termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, cand expira interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.

Ulterior, Ponta a precizat ca, in cazul retragerii PNL din Guvern, termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, cand expira interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.

Daca liberalii vor decide sa iasa de la Guvernare, formula noului Guvern, format de USD dupa retragerea PNL, va ajunge in Parlament pe 4 martie.

Citeste si: Ponta a demis doi secretari de stat si pe seful ANPC. Vezi motivele

Presedintele PC, Daniel Constantin, declara, in aceasta dimineata, ca ruperea USL este doar o formalitate si a adaugat ca desi se fac eforturi, se pare ca nu mai exista sanse de redresare a USL.

Intrebat, la sosirea la sediul PSD, daca a ramas o chestiune de anunt ruperea USL, Constantin a raspuns: “Facem eforturi cu totii, dar se pare ca nu mai exista dorinta din partea cealalta”. ”Deci, asa cum constatati, degeaba facem eforturi daca nu se doreste lucrul acesta”, a adaugat Constantin.

Intrebat daca e doar o formalitate ruperea USL, liderul PC a spus: “Asa cum am vazut ieri, in toate interventiile domnului Antonescu, se pare ca e vorba doar de o formalitate. Exista se pare o agenda ascunsa a domnului Antonescu sau o agenda mai veche”.