Ce se va intampla cu ursul care ataca oameni in Dambovita

Trei oameni au fost atacati, astazi, de urs in localitatea Varfuri, din judetul Dambovita. S-a intamplat prima oara, cu doi barbati, tata si fiu, pentru ca la alte cateva ore sa o pateasca si un alt barbat, in varsta de 58 ani. Daca se va demonstra ca e vorba despre acelasi urs, animalul ar putea fi impuscat!

Prefectul judetului Dambovita, Victor Sanda, a declarat ca padurarii urmeaza sa stabileasca daca cele trei persoane din localitatea Varfuri au fost atacate de acelasi urs, precizand ca “se poate ajunge pana la impuscarea animalului daca se impune si nu se mai poate face nimic”.

“I-am chemat pe cei de la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, care au fondul de vanatoare in administrare. Sunt si cei de la Directia Silvica si jandarnii de la IJJ Dambovita care ne vor ajuta. Poate are rabie ori a fost doar omul de vina, nu stim.

Ursii sunt atrasi de mirosul merelor, al fructelor in general, vom afla de ce se comporta asa si, daca este vorba de aceeasi ursoaica, de ce a atacat a doua oara. Toti paznicii de vanatoare si padurarii vor ramane in zona. Am luat legatura cu doamna ministru Rovana Plumb si se poate ajunge pana la impuscarea animalului daca se impune si nu se mai poate face nimic. Se pare ca ursul ar fi parasit arealul in care era supus la o presiune, se pare ca ar fi fost alungat de la o stana, de la Breaza, si a ajuns la Varfuri.

O sa vedem daca se confirma aceasta situatie, numarul ursilor este insa foarte mare in zona, trebuie facut ceva in acest sens”, a declarat prefectul judetului Dambovita, Victor Sanda, conform ziare.com.

Sursa foto: toateanimalele.ro