Ce servicii oferă firmele de contabilitate?

Atunci cand gestionezi o afacere este necesar ca un specialist in domeniul contabilitatii sa se ocupe de partea contabila a firmei tale. Poti opta pentru a angaja o persoana in cadrul firmei sau un departament daca ai nevoie de mai multe persoane specializate pe partea de contabilitate. Dar mai exista si posibilitatea de a apela la o firma de contabilitate care sa se ocupe de aspectele financiar-contabile ale firmei tale. Cu alte cuvinte poti alege sa externalizezi serviciile de contabilitate catre o firma care presteaza astfel de servicii.

Daca pana acum nu te-ai gandit sa apelezi la o astfel de varianta atunci cand ai in vedere gestiunea financiar-contabila a firmei tale, trebuie sa stii ca in oferta de servicii prestate de o firma contabilitate exista o paleta foarte diversificata si numeroasa de astfel de servicii. In primul rand vei putea beneficia de servicii de consultanta financiar-contabila sau infiintari firme daca esti la inceput de drum. Consultanta este foarte importanta pentru a stii care sunt cele mai avantajoase abordari in ceea ce priveste administrarea afacerii tale. Amintim de asemenea serviciile de contabilitate primara asigurate de experti contabili.

In functie de dimensiunea firmei si de tipul de personalitate juridica pentru care ai optat, firmele de contabilitate se vor ocupa inclusiv de realizarea si intocmirea de expertize contabile, rapoarte financiar-contabile, evidente contabile si planificari financiar-contabile. Toate aceste documente sunt foarte utile pentru gestiunea companiei pe care o administrezi, iar multe dintre ele sunt obligatorii conform legislatiei in vigoare. O firma contabilitate se va ocupa inclusiv cu serviciile de salarizare si de resurse umane daca este nevoie. De asemenea va apela la utilizarea sistemelor de administrare financiara pentru o gestiune eficienta a tuturor aspectelor care tin de partea financiar-contabila.

Printre serviciile pe care o firma de contabilitate le ofera amintim si intocmirea bilanturilor contabile semestriale si anuale, completarea si depunerea declaratiilor fiscale, inregistrarea tuturor situatiilor si a documentelor contabile, dar si calcularea impozitelor si a taxelor datorate bugetului de stat. Nu in ultimul rand vei putea beneficia de servicii pentru intocmirea rapoartelor lunare, a registrelor contabile (registru jurnal, registru inventar, cartea mare), dar si de servicii pentru elaborarea unor rapoarte periodice pentru managementul companiei.

Daca te intrebi cum poate o firma de contabilitate sa acopere toata aceasta gama de servicii, trebuie spus ca in cadrul unei astfel de firme vei putea beneficia de personal calificat, temeinic instruit si cu vasta experienta in domeniul contabilitatii. Contabilii si expertii contabili care lucreaza pentru o firma contabilitate sunt acreditati de catre organismele din domeniul contabilitatii, iar acest lucru reprezinta o garantie a profesionalismului, integritatii si standardelor de calitate pentru serviciile de care vei beneficia.