Ce specificații are și cât costă Huawei P40 Lite! Lansarea va avea loc pe 26 martie la Paris

Cel mai așteptat telefon de la Paris, pe 26 martie, va fi Huawei P40 Pro. Până atunci, compania a dezvăluit modelul P40 Lite. Va fi ieftin, va avea Android 10 și serviciile companiei, nu va avea acces la Play Store și designul camerelor e schimbat față de 2019.

Ca specificații certe în acest moment avem doar una singură: procesorul Kirin 990 cu modem 5G, ambele dezvoltate de companie. Și asta pe modelul premium din serie.

Ce specificații are și cât costă Huawei P40 Lite

De cealaltă parte, cel mai ieftin model din serie e aproximativ cum te-ai aștepta. Huawei P40 Lite are un ecran de 6,4 inci Full HD+ LCD, un procesor Kirin 810 dezvoltat de Huawei și 6 GB memorie RAM alături de 128 GB spațiu de stocare. Poți adăuga însă un card NM de până la 256 GB.

Telefonul beneficiază și de suport dual SIM, iar sistemul de operare cu interfața EMUI 10 are acces, pentru aplicații, la AppGallery. În ceea ce privește camerele foto, Huawei P40 Lite are un senzor de 48 megapixeli pentru camera principală, unul de 8 MP pentru ultrawide și unul de 2 MP pentru fotografie macro. Mai există un senzor de 2 MP pentru măsurarea adâncimii de câmp.

Camera de selfie e de 16 MP. Telefonul are un scanner de amprentă integrat în butonul Power, pe lateral. Sigur, nu-i 5G. Are modem 4G care suportă VoLTE. Iar bateria este de 4.100 mAh. Vestea mai bună e că Huawei a dotat telefonul cu încărcare rapidă: 40 wați cu încărcătorul din cutie.

Huawei P40 Lite va fi vândut în Europa din martie. Precomenzile pornesc pe 2 martie, iar prețul e de aproximativ 1.500 lei. Rămâne de văzut dacă în România va fi mai scump sau mai ieftin de atât.

Sursa foto și text: playtech.ro