Ce spune celebrul Warren Buffet, ‘Oracolul din Omaha’ despre investițiile în Bitcoin

Celebrul Warren Buffet, investitorul american și CEO-ul Berkshire Hathaway, i-a speriat din nou pe investitorii în crypto monede, susținând că “cumpărarea Bitcoin nu merită”. Afaceristul a declarat asta într-un interviu acordat Yahoo Finance din Omaha.

“Există două feluri de lucruri pe care oamenii le cumpără și cred că investesc”, a spus el. “Unul este cu adevărat o investiție iar celălalt nu.” El a adăugat: “Dacă veți cumpăra ceva de genul unei ferme, unei bloc de apartamente o puteți face în mod privat [… ] și este o investiție perfect satisfăcătoare. Priviți investiția însăși pentru a vă oferi satisfacția ulterioară. Acum, dacă veți cumpăra ceva de genul Bitcoin sau o altă crypto monedă, nu aveți nimic care a produs nimic. Sperați doar că tipul următor va plăti mai mult. “

Citește și:  CE POT ÎNVĂȚA INVESTITORII ÎN CRYPTO MONEDE DE LA MILIARDARUL GEORGE SOROS

Warren Buffett a continuat să sugereze că astfel de investiții sunt doar un “joc” și un “joc de noroc” speculativ și că “nimeni nu știe exact ce este Bitcoin”. “Oracolul din Omaha” și-a exprimat, în repetate rânduri, disprețul față de crypto monede, afirmând “aproape cu siguranță” că monedele crypto “vor ajunge rău”, iar într-un interviu din ianuarie, a admis tot timpul că monedele crypto sunt ” ceva despre care nu știe nimic. “

Warren Buffet a subliniat lipsa argumentului de valoare intrinsecă începând din 2014, când a caracterizat Bitcoin drept “un miraj” pe CNBC. Buffett a dezvăluit, de asemenea, argumentul primordial împotriva Bitcoin, precum și faptul că BTC nu poate fi evaluat deoarece “nu este un activ productiv de valoare”.

Poziția anti-cripto a lui Buffet este împărtășită de Bill Harris, cel care a numit Bitcoin o “înșelătorie”, dar și de vicepreședintele lui Berkshire Hathaway, Charlie Munger, care consideră că interesul pentru Bitcoin este “pur și simplu dezgustător “.