Ce spune CIA despre identitatea reală a fondatorului Bitcoin, Satoshi Nakamoto

Agenția Centrală de Informații (CIA) din S.U.A. nu a “confirmat” și nici nu a infirmat existența informațiilor referitoare la identitatea reală a creatorului Bitcoin, Satoshi Nakamoto, notează Motherboard.

Daniel Oberhaus de la Motherboard, care acoperă în principal subiecte legate de fizică, spațiu, crypto monede și viitorul energiei, a solicitat Biroului Federal de Investigații (FBI) și CIA informații privind identitatea de Satoshi. Oberhaus a declarat că, deși cererea sa cu FBI este încă în curs, el a primit un răspuns din partea CIA, care a fost unul formal, care “nu confirmă și nu neagă” (NCND) existența informațiilor solicitate. CIA a răspuns:

“Cererea a fost respinsă, agenția afirmând că nu poate nici să confirme, nici să nege existența documentelor solicitate”. Oberhaus a menționat, de asemenea, că răspunsul Glomar a fost o practică notorie a CIA, citând primul tweet al agenției Iunie 2014, ca exemplu.

Citește și: BITCOIN ESTE ÎN PICAJ. CRYPTO MONEDA SCADE LA CEL MAI MIC NIVEL DIN FEBRUARIE

Oberhaus a sugerat că, dacă FBI și CIA știu ceva despre creatorul Bitcoin, ei “nu vorbesc”. Chestiunea identității lui Satoshi Nakamoto a fost una dintre cele mai mari mistere ale comunității criptografice, deoarece Bitcoin a fost lansat în 2008. Rapoartele multiple au încercat să “dezvăluie” persoana sau grupul de indivizi care se află în spatele creației monetare digitale de top, dar “fără prea mult succes”, potrivit lui Oberhaus.

Prima încercare de a dezvălui identitatea lui Satoshi a fost în octombrie 2011, la doar câteva luni după ce Satoshi nu a mai declarat nimic. Joshua Davis a scris un articol pentru The New Yorker, în care a sugerat că Nakamoto ar fi un cercetător finlandez de treizeci și unu de ani de la Institutul de Tehnologia Informației din Helsinki, Vili Lehdonvirta. În cele din urmă, persoana a declarat că nu este Satoshi, adăugând că ” și dacă ar fi nu ar recunoaște asta”).

În 2014, Newsweek a descoperit numele unui bărbat japonez-american Satoshi Nakamoto din California, care, odată descoperit de jurnaliști, a pretins că este creatorul Bitcoin. După o lungă investigație, s-a descoperit că el nu era Satoshi “real”.

În 2016, Gizmodo a publicat o poveste despre Craig Wright, care a anunțat în mod public că era Satoshi. Omul de știință și afacerist australian a făcut multe declarații controversate pe tot parcursul carierei sale și, mai târziu, în acel an, a recunoscut că nu este creatorul Bitcoin.

Tot în 2016, Alexander Muse a scris pe blogul său Cryptomuse că Agenția Națională de Securitate din S.U.A. (NSA) a identificat identitatea reală a lui Satoshi Nakamoto folosind stilometria. Muse a raportat că Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) nu va confirma în mod public solicitarea FOIA, chiar dacă ar cunoaște identitatea miliardarului BTC.