Ce spune DNA despre invinuirea Laurei Georgescu

SCANDAL LA CNA! LAURA GEORGESCU nu vrea sa demisioneze, angajatii sunt extrem de revoltati - UPDATE

Schimbarea votului privind LICENTA Giga TV, de catre trei membri ai CNA, s-a facut nejustificat ca urmare a exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu de LAURA GEORGESCU, spun procurorii DNA, care o acuza pe sefa CNA de ABUZ IN SERVICIU.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus efectuarea URMARIRII PENALE fata de presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), LAURA GEORGESCU, pentru ABUZ IN SERVICIU.

Procurorii anticoruptie arata ca, la data de 17 septembrie 2013, la propunerea LAUREI GEORGESCU, CNA a decis, cu o majoritate de 7 la 4 (11 membri CNA prezenti), retragerea LICENTEI audiovizuale pentru postul Giga TV, controlat de primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Citeste si: SEFA CNA, LAURA GEORGESCU, URMARITA PENAL DE DNA

“In consecinta, a fost emisa decizia nr.483/2013, in care, dupa o foarte elaborata expunere de motive si consideratii de natura tehnica, s-a hotarat ca respectivul post TV a incalcat dispozitiile art.57 alin.1 lit.b teza 2 din Legea nr.504/2002 a audiovizualului, in sensul ca a incetat sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului, singura sanctiune prevazuta de lege intr-o asemenea situatie fiind retragerea LICENTEI.

Dupa numai doua saptamani, la data de 1 octombrie 2013, s-a emis o alta decizie, nr. 514/2013, prin care s-a revocat decizia anterioara (6 voturi pentru si 4 voturi impotriva, din 10 membri prezenti), precizandu-se doar ca argumentele continute in contestatia depusa de postul de televiziune sanctionat au fost admise, fara a se mai realiza o analiza tehnica sau sa se tina cont daca exista un punct de vedere al specialistilor din cadrul CNA, care sa constate daca sustinerile din contestatie sunt temeinice si legale”, spun procurorii.

Potrivit acestora, din analiza materialelor existente la dosar, s-a stabilit ca, “urmare a exercitarii necorespunzatoare a atributiilor de serviciu” de catre Laura Georgescu, “in mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care, la sedinta anterioara votasera pentru retragerea LICENTEI postului TV, in sedinta din 1 octombrie 2013, au votat in favoarea postului TV anterior sanctionat”.

Citeste si: VIOREL HREBENCIUC A FOST AUDIAT DE PROCURORI LA SEDIUL DNA. UPDATE

“Aceasta, in conditiile in care situatia de fapt nu se modificase, in afara existentei unei contestatii, depuse la data de 24 septembrie 2013 (ce contine doar 2 pagini si jumatate), fara a se fi intocmit vreun document de natura tehnica in cadrul institutiei pentru a se verifica argumentele sustinute in respectiva contestatie”, mai spun procurorii.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc si membrul CNA Narcisa Iorga.