Ce spune Ecaterina Andronescu despre acuzatiile DNA in dosarul licentelor Microsoft

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a reactionat la cererea DNA de cercetare penala, afirmand pentru postul B1 TV ca nu este vinovata de acuzatiile pe care procurorii DNA i le aduc in dosarul de inchiriere a licentelor Microsoft pentru scoli, respectiv abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Ecaterina Andronescu a declarat pentru B1 TV ca nu a cerut si nu a luat niciodata bani de la nimeni, precizand ca nu a fost chemata pana acum la DNA.

„Nu am fost chemata. Habar nu am avut de toate aceste lucruri, am aflat de la televizor. Mi se par absolut infiorator de grave aceste acuzatii la adresa mea, eu care nu am cerut niciodata și nu am luat de la nimeni niciun ban. Am inceput informatizarea liceelor cu un contract, care a fost continuat multi ani de zile, pentru ca nu au putut fi informatizate toate școlile intr-un an. Nu-mi aduc aminte de licente pentru ca se cumparau calculatoarele cu licente cu tot”, a afirmat Andronescu.

Vezi ce spune Alexandru Athanasiu, despre cererea DNA de urmarire penala

Fostul ministru al Educatiei mai considera ca acest dosar, in care DNA cere urmarirea penala a noua fosti ministri, este unul politic.

„Pentru ca suntem in perioada in care suntem. Sunt sigura de acest lucru la fel cum sunt sigura ca ma cheama cum ma cheama. O viata intreaga muncești și vine un anunt pe ecran in care ești acuzat de lucruri pe care nu le-ai facut niciodata. Credeti ca eu daca m-aș simti vinovata aș reactiona așa cum reactionez acum? Eu cred ca mi-am facut datoria. Nu stiu despre ce este vorba, nu am citit comunicatul DNA”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Citeste si: DNA ACUZA MINISTRI DIN 4 GUVERNE DE CORUPTIE IN DOSARUL MICROSOFT. ECATERINA ANDRONESCU, MIHAI TANASESCU SAU DANIEL FUNERIU, PRINTRE MINISTRII VIZATI