Ce spune Gabriel Oprea despre viitoul UNPR – PSD, in contextul in care Ponta nu vrea sa taxeze marile averi

Presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, marti, despre colaborarea dintre UNPR si PSD ca aceasta nu depinde de adoptarea proiectului privind taxa marilor averi, el aratand ca Victor Ponta inca nu i-a raspuns daca sustine aceasta initiativa.

Oprea a facut aceste precizari inainte de a intra la sedinta grupurilor parlamentare ale PSD, impreuna cu premierul Victor Ponta.

“Inca nu ne-a raspuns. Am spus ca putem sa implementam o asa lege, de care Romania are nevoie. Nu ne-a raspuns, poate imi spune acum, dar noi ne batem pentru aceasta lege”, a declarat Oprea, intrebat daca nu e nicio suparare ca Victor Ponta i-a raspuns ca anul viitor nu va mari taxele.

Intrebat daca depinde colaborarea dintre UNPR si PSD de adoptarea acestui proiect Oprea a raspuns: “Nu”.

Vezi aici pozitia lui Ponta la cererea UNPR de a taxa marile averi

Gabriel Oprea a fost intrebat si daca UNPR este multumit cu doua portofolii guvernamentale, asa cum a anuntat premierul Victor Ponta. “Suntem niste oameni normali la cap in tara asta care are nevoie de stabilitate si nu-i intereseaza altceva. Noi ne facem datoria”, a precizat Oprea.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marti, ca formatiunea sa isi propune sa reintroduca in dezbaterea parlamentara proiectele legislative privind taxarea marilor averi si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani.

„Vrem azi sa reintroducem in dezbaterea publica doua priecte importante pentru UNPR – taxarea marilor averi, si va aduceti aminte ca acum 3 ani doar doua voturi in Parlament au facut ca aceasta lege sa nu treaca, precum si reducerea varstei de vot de la 18 ani la 16 ani”, a spus Oprea.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: UNPR solicita TAXAREA marilor averi

In replica, premierul Victor Ponta a fost intrebat daca sustine proiectul UNPR privind taxarea marilor averi, el precizand ca in 2015 nu se vor mari taxe si impozite.

”Sustin inca o data si de aceea vreau sa raspund de fiecare data foarte clar si foarte precis: sustin faptul ca azi, cand vorbim, putem sa nu marim nicio taxa si nicun impozit pentru 2015 si sa aplicam tot ceea ce e deja adoptat. Eu pot sa va spun ceea ce este azi si ceea ce se aplica in 2015: nu se cresc taxe si impozite si nu se renunta la niciuna a din masurile adoptate si aici ma refer reducerea CAS, indexarea pensiilor”, a spus Ponta.