Ce spune GEORGE MAIOR despre posibilitatea de a deveni premier

Directorul SRI, George Maior, afirma ca la investirea noului presedinte isi va prezenta mandatul, spre evaluare, mentionand ca, pana la acel moment si atat timp cat va fi in fruntea SRI, nu manifesta si nu confirma “interesul pentru un anume rol profesional in viitor”.

“Referitor la solicitarile de a comenta aparitia in spatiul public a numelui directorului SRI, domnul George Cristian Maior, in legatura cu posibila nominalizare in functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, Serviciul Roman de Informatii face urmatoarele precizari: Reiteram faptul ca activitatea Serviciului Roman de Informatii are ca principiu obiectiv, respectat la toate momentele si nivelurile, neutralitatea si echidistanta politica. In acest sens, subliniem hotararea conducerii SRI de a evita implicarea in eventuale dispute cu substrat electoral, in vederea prezervarii propriei misiuni, precum si a bunei reputatii dobandite in randul cetatenilor Romaniei si al partenerilor institutionali din tara si din strainatate”, se arata intr-un comunicat al SRI remis, miercuri, presei.

CITESTE SI: Ponta: Tariceanu este cea mai buna varianta de premier. Vom reface USL 

SRI precizeaza ca pozitia oficiala a lui George Cristian Maior este “consecventa, asa cum a fost aceasta exprimata atat public, cat si in discutii directe cu principalii beneficiari”.

“La momentul investirii noului presedinte al Romaniei imi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare si un obiectiv profesional legitim, dupa 8 ani in fruntea Serviciului Roman de Informatii. Pana la acel moment si atata timp cat voi ocupa aceasta functie, nu manifest si nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor”, a declarat Maior, citat in comunicat.

CITESTE SI: Tariceanu, nominalizat prim-ministru de Ponta: E optiunea premierului. Sunt liberali care se gandesc sa plece, nu va mai dura mult 

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, dupa sedinta coalitiei, ca l-a propus pentru a-i urma in functia de la Palatul Victoria pe Calin Popescu Tariceanu, considerandu-l cea mai buna solutie. Ponta a mai precizat, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, daca vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, daca vor fi probleme de securitate.

Premierul a precizat ca nu ar fi facut anunturile daca nu ar fi discutat si nu ar fi avut acceptul celor trei.

Sursa foto: adevarul.ro