Ce spune Ion Tiriac despre o posibila candidatura la alegerile prezidentiale

Ion Tiriac

Omul de afaceri Ion Tiriac a declarat ca nu va candida niciodata la presedintia Romaniei, desi s-a gandit de mai multe ori la acest aspect. Tiriac a explicat, la Digi 24, de ce nu vrea sa se lanseze in cursa pentru alegerile prezidentiale.

“Nu sunt un las, dar faptul ca trebuia sa-mi iau responsabilitatea pentru o natiune intreaga…”, a spus Ion Tiriac.

Tiriac a mai adaugat ca Romania trebuie sa renunte cu mandrie la intrarea in spatiul Schengen, pentru ca nu trebuie sa se roage de Uniunea Europeana: “Treaba cu Schengen eu as uita-o. Vreti Ucraina? Ia sariti peste noi! Faceti granita in alta parte!”.

Ion Tiriac si-a exprimat regretul ca “Romania si-a intors fata 300% spre Occident”, spunand ca e si unul din lucrurile pe care le-a crezut in mod gresit de-a lungul timpului ca ar fi pozitive.

“Toate tarile din vest s-au indreptat spre est, incepand in primul rand cu Germania. Faceam barter de 5 miliarde de dolari cu China. Acum facem de 300 de milioane pe an. E o rusine”, a mai spus Tiriac, care si-a amintit cu nostalgie de “minunatele tractoare de la Brasov, pe care nu le mai avem”.

Recent, Ion Tiriac a vorbit in emisiunea “Dupa 20 de ani” despre cum vede anul 2014.

“Dupa parerea mea va fi un an mai bun decat 2013, dar sa nu ne asteptam la 6, 7, 8, 9, 10 %. Ceea ce exportam, exportam bine deocamdata. Anul o sa fie ceva mai bun, dar nu am scapat inca pentru ca nu a scapat nimeni de treaba asta”, a spus Tiriac.