Ce spune Marine Le Pen despre acuzatiile ca ar sustine tortura, dupa ce a declarat ca tortura poate fi utila pentru a obliga suspectii sa vorbeasca

Marine Le Pen

Marine Le Pen, liderul formatiunii franceze de extrema-dreapta Frontul National, a negat ca ar sustine tortura, dupa o serie de afirmatii controversate ca reactie la raportul american privind tehnicile de interogare utilizate de CIA, relateaza AFP.

“Este vorba de o interpretare rautacioasa. In confruntarea cu terorismul, nu poate fi o abordare angelica. Dar trebuie utilizate mijloace legale, evident nu tortura”, a reactionat Marine Le Pen dupa ce, intr-un interviu, afirmase ca, in anumite cazuri de terorism, “tortura poate fi utila pentru a obliga suspectii sa vorbeasca”.

“Franta nu practica tortura, iar acest lucru este foarte bun”, a subliniat eurodeputata.

Mondo News iti recomanda si: FORBES DEZVALUIE: PROGRAMUL CIA DE TORTURA A INGHITIT SUTE DE MILIOANE DE DOLARI

Comentand raportul Senatului american privind tehnicile brutale de interogare utilizate de CIA, Marine Le Pen nu a condamnat aceste practici, precizand doar ca “lumea trebuie sa inceteze sa considere Statele Unite simbolul binelui absolut”.

“Tortura a fost utilizata in decursul istoriei. Dar cred ca oamenii care se ocupa de teroristi si au sarcina de a extrage informatii de la acestia, in scopul salvarii vietilor, sunt persoane responsabile”, a apreciat Marine Le Pen.

Mondo News iti recomanda si: CIA A AVUT INCHISORI SECRETE IN ROMANIA, UNDE AR FI INTEROGAT PRIZONIERI SUSPECTATI DE LEGATURI CU GRUPARI TERORISTE