Ce spune Tudor Chiuariu (PNL) despre articolul privind audierea romanilor in Parlament

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, membru al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, sustine, intr-un comunicat de presa, ca prevederea referitoare la posibilitatea chemarii oricarei persoane din Romania la audieri in fata Parlamentului nu ar avea ca tinta procurorii.

“Articolul spune, de fapt, un lucru fundamental, care se regaseste in alte articole din Constitutie, respectiv ca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman prin intermediul caruia se exercita suveranitatea. Cetatenii vor avea un instrument ca sa-i puna pe reprezentantii lor sa ceara informatii si sa poate audia orice persoana din Romania. Atat, sa o audieze. Este singurul mijloc prin care orice cetatean poate solicita reprezentantului sau din Parlament sa ceara informatii de la orice institutie publica. Fara Parlament nu ar exista democratie, nici justitie, nici procurori”, sustine Tudor Chiuariu.

Reamintim ca joi, Comisia de revizuire a Constitutiei a adoptat un amendament care prevede ca “orice persoana de drept public, orice persoana juridica privata si orice persoana fizica are obligatia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, dupa caz, in fata unei comisii parlamentare, in urma invitatiei scrise primita din partea acesteia”.

Foto: Intact