Ce spune Vasile Blaga despre situatia in care se afla Adriean Videanu

Ce spune Vasile Blaga despre situatia in care este Adriean Videanu

Presedintele PDL Vasile Blaga a declarat vineri ca “ii pare rau de situatia in care este prietenul” sau “Adriean”, (Videanu-n.r.) si ca “evident” imaginea partidului este afectata. Blaga a fost intrebat daca la sedinta Colegiului Director al PDL s-a discutat despre situatia creata prin retinerea lui Adriean Videanu.

“Am discutat situatia in general si am aratat un lucru foarte clar: daca ati pomenit de cazul domnului Videanu, mie imi pare rau de situatia in care este prietenul meu Adriean, dar sper ca sa-si poata dovedi nevinovatia, dar, in situatia in care, pe care nu o doresc nimanui de a fi arestat, atunci statutul este foarte clar: suspendat din functia de membru de partid. Sper sa nu ajungem aici”, a precizat Vasile Blaga.

El a mai spus ca are un statut al partidului de respectat si daca Adrian Videanu “nu este vinovat, nu o sa-i ceara sa se suspende”.

“In acest moment nu este nici macar trimis in judecata. Sigur ca arestarea este un act foarte grav, sper sa nu se intample lucrul acesta si am spus: un membru al PNL arestat este suspendat din calitatea de membru de partid”, a repetat Blaga.

Citeste si: BLAGA: NICI PARTIDUL, NICI EU NU AVEM NICIO TREABA CU DOSARUL MICROSOFT

El a mai fost intrebat daca aceasta situatie afecteaza partidul. “Evident da, nu ne face nicio placere sa se intample astfel de cazuri, cum afecteaza activitatea oricarui partid din Romania”, a precizat Blaga.

Presedintele PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a fost retinut joi seara de procurorii anticoruptie, in dosarul fostei sefe a DIICOT Alina Bica.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Alina Bica, in calitate de procuror-sef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, in mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui numar de 80 actiuni care valorau 277.000 lei, detinute de Videanu la SC Titian Mar SA.

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, potrivit surselor citate.