Ce spune Victor Ponta despre o posibla colaborare cu Mircea Geoana ca presedinte al Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu pentru Q Magazine, ca ar putea face echipa cu Mircea Geoana, daca acesta ar fi viitorul presedinte al Romaniei si a subliniat ca este deschis sa invete lucrurile bune de la toti fostii presedinti ai PSD si, daca se poate, sa evite greselile lor.

Intrebat daca ar putea face echipa cu cel impotriva caruia, candva, a concurat la sefia partidului, premierul nu a exclus varianta Mircea Geoana – presedinte, Ponta – premier, vehiculata in ultimele zile pe scena politica.

“Categoric, da! As putea face o echipa, cum fac, de altfel, echipa cu toti fostii presedinti, cu Ion Iliescu, cu Adrian Nastase, cum am o relatie la fel de buna si cu Mugur Isarescu, Calin Popescu Tariceanu, oameni pe care ii respect, oameni care mi-au dat sfaturi foarte bune, oameni care au trait, din propria lor experienta, multe dintre situatiile cu care eu ma confrunt. Nu se pune problema de a face binom sau tandem, dar cel mai important lucru este ca as vrea sa invat cat mai mult de la toti acesti oameni despre care am vorbit, sa incerc sa fac lucrurile bune pe care ei le-au facut si, daca pot, sa evit greselile lor”, a spus Ponta.

Intrebat pe cine vede succesor la conducerea PSD, in eventualitatea in care, dobandind o alta demnitate in stat, ar fi nevoit sa renunte la calitatea de presedinte al PSD, Ponta a raspuns zambind:

“Dupa cum ati vazut, in istoria noastra, niciodata nu s-a desemnat cu adevarat succesorul. Nici Adrian Nastase nu l-a desemnat pe Mircea Geoana, nici Mircea Geoana pe mine, deci cu atat mai putin cred ca o sa pot eu sa-mi desemnez vreun succesor. PSD e un partid mult prea puternic ca sa accepte ideea unor desemnari si sunt convins ca dupa mine va alege cel mai bun presedinte”.

Foto: Cotidianul