Ce studii are Patriarhul Daniel și care este numele său real

Patriarhul Daniel, șeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a apărut recent într-o investigație realizată de jurnaliștii de la Recorder, iar acum multă lume se întreabă cine este, de fapt, acesta.

Numele real al Patriarhului Daniel este Dan Ilie Ciobotea. El s-a născut pe 22 iulie 1951 în satul Dobreşti din comuna Bara judeţul Timiş și a urmat școala primară în satul lui natal. Liceul l-a făcut la Lăpușnic până în 1966, iar apoi a făcut Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974).

Dan Ilie Ciobotea și-a făcut doctoratul, în perioada 1974-1976, la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti. La scurt timp după finalizarea acestora, Patriarhul Daniel a mers la Strasbourg, în Franța, iar mai apoi la Freiburg Germania.

A fost lector în Elveția timp de mai mulți ani după finalizarea completă a studiilor. De asemenea, el a fost și profesor asociat la Geneva și Fribourg și a participat la numeroase întruniri pentru promovarea ecumenismului peste hotare cum ar fi al treilea Congres ortodox al Europei Occidentale de la Amiens, lângă Paris, Colocviul despre Filioque de la Klingenthal Franța , Conferința studenților creștini de la Wellesley – S.U.A. (1979) și la Conferința ecumenică de la Cambridge Boston, S.U.A. (1979), ambele cu tema „Credința, știința, viitorul”, și lista poate continua.

Citește și: Salariul Patriarhului Daniel, făcut public! Șeful BOR este un bugetar preafericit

Patriarhul Daniel a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, iar la 1 iulie 1990 înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La 30 septembrie 2007 a fost ales patriarh al BOR, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Sursa foto: ziaruldeiași.ro