Ce țară europeană a interzis zborurile interne scurte! Alternativa sugerată cetățenilor

O țară importantă din Uniunea Europeană interzice zborurile interne pe distanțe scurte, cetățenii fiind îndrumați să folosească alternativa feroviară. Interdicția referitoare la cursele aeriene scurte pentru călătoriile care pot fi efectuate în două ore și jumătate cu trenul a fost promulgată în Franța, scrie CNN.

„Acesta este un pas esențial și un simbol puternic în politica de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră”, se arată într-un comunicat de presă al ministrului francez al transporturilor, Clement Beaune.

„În timp ce luptăm fără încetare pentru decarbonizarea stilului nostru de viață, cum putem justifica utilizarea avionului între marile orașe care beneficiază de legături regulate, rapide și eficiente cu trenul”, a mai spus acesta.

„Nimeni nu se va lăsa păcălit de această măsură: pasagerii se îndepărtează în mod natural de a lua zboruri pe aceste rute”, a scris pe Twitter Guillaume Schmid, fost vicepreședinte al sindicatului piloților Air France.

„Interzicerea zborurilor în Franța este o măsură simbolică, dar va avea un impact foarte mic asupra reducerii emisiilor”, a declarat Jo Dardenne, director de aviație în cadrul grupului de campanie pentru un transport mai curat Transport & Environment.

Sursa foto: CNN