Ce tip de centrală termică este mai avantajoasă pentru mine?

Din ce în ce mai multă lume înțelege că pentru confortul locuinței lor este nevoie de montarea unei centrale termice. Cu toate acestea, este destul de dificil să alegi care este alegerea celei potrivite pentru casa ta, și din acest motiv am decis să îți prezentăm câteva amănunte despre ele. Înainte de aceasta însă, trebuie să facem și o recomandare: dacă alegi ca noua ta centrală să fie montată pe un sistem deja existent, spune-le specialiștilor care vin să se ocupe de această operațiune amănuntul. Pentru că este nevoie să se verificestarea caloriferelor și a țevilor, deoarece reziduurile afectează în mod negative buna funcționarea a centralei.

Centrala termică pe GPL

Este perfecta pentru aceia dintre noi care locuiesc într-o zonă în care nu există acces la o rețea de gaze naturale, iar încălzirea cu lemne reprezintă o opțiune mult prea scumpă. Nici centrala termică electrică nu este o soluție eficientă, din aceleași considerente. În aceste cazuri, centrala termică pe GPL reprezintă cea mai bună soluție. Chiar dacă locuința ta nu este aflată într-o zonă în care nu este racordată la o rețea de distribuție de gaz, nu trebuie să îți îndrepți atenția către alte variante, ci să alegi acea variantă care este mai avantajoasă pentru tine: un rezervor GPL. Discută și cu specialiștii această opțiune și vezi care sunt și recomandările lor în acest sens. Asigură-te că înțelegi foarte bine care sunt avantajele acestora, dar și punctelor lor slabe, și abia mai apoi poți să ceri sau să cauți ofertele cele mai avantajoase de rezervoare GPL.

Centrala termică instant pe gaz

Cu ajutorul lor apa de la rețea se încălzește în momentul în care deschizi un robinet. În acest fel nu mai este nevoie de un rezervor separat de stocare a apei calde sau a apei reci. În plus, acest tip de centrale termice sunt preferate de multe persoane deoarece sunt eficiente energetic, dar și foarte rentabile. În câteva cuvinte, avem de a face cu o centrală termică ideală pentru locuințele mici, nu există riscul de îngheț al țevilor, iar instalarea lor nu este atât de costisitoare.

Centrala termica pe gaz cu boiler

Acest model au nevoie neapărat de un rezervor separat, în care să se stocheze apa caldă menajeră. Sunt perfecte pentru acele locuințe în care există mai multe băi, și chiar dacă se deschid mai multe robinete în același timp, toată lumea va avea parte de apă caldă. Specialiștii susțin că sunt și ușor de instalat și întreținut, prin urmare, este posibil ca această central să se potrivească bine cerințelor tale.

Centralele tradiționale sau convenționale

Sunt soluția cea mai bună pentru a înlocui o centrală termică, în special dacă locuința ta este prevăzută cu un sistem mai vechi de încălzire. La fel ca și cele de dinainte, sunt ideal de folosit în acele case în care există cel puțin două băi, și sunt pur și simplu perfecte pentru acele zone unde presiunea apei nu este atât de ridicată.