Ce tip de mobilier poți alege pentru un apartament mai modern?

Exista foarte multe stiluri atunci cand vine vorba despre mobilierul pentru un apartament modern. In asa fel incat este destul de greu sa alegi atunci cand vine vorba despre design interior apartamente.

Mobilierul modern. Mobilierul modern este simplu si are un stil care se defineste prin linii minimaliste si mai nete. Dar si printr-un design simplu, o paleta de culori neutre si materiale reci.

Daca vrei sa alegi un mobilier modern alege si tu pentru design interior apartamente, formele geometrice, liniile mai nete, dar si culorile neutre cu finisaje stralucitoare. Poti alege materiale precum lemnul, plasticul, metalul, otelul sau sticla. In ceea ce priveste tesaturile, poti alege si pielea, vinilul sau microfibra.

Mobilierul Art Deco. Art Deco este un stil eclectic care combina imaginatia si Materialele mai vechi cu artizanatul traditional. Stilul de caracterizeaza prin forme geometrice, prin unghiuri, materiale precum cromul, sticla sau cele stralucitoare.

Mobilierul rustic. Mobilierul cu un stil rustic este influentat de numeroase stiluri diferite care se unifica pentru a crea cele mai calduroase interioare, naturale si simple. Daca mobilierul este rustic, acesta va fi facut din lemn calduros, sau dintr-un material precum pielea animalelor, bumbacul sau inul, creand cel mai frumos stil pentru apartamentele mai moderne.

Designul mobilierului scandinav si industrial este cel mai adesea sinonim cu rusticitate.

Mobilierul contemporan. Mobilierul contemporan adopta un stil modern, bazandu-se pe tendinte. Este un stil care se potriveste atat birourilor, cat si restaurantelor sau magazinelor. Pentru a obtine un aspect contemporan, este important insa sa se respecte unele reguli. Simplitate, sofisticare subtila, texturi si linii minimaliste care contribuie la definirea aspectului contemporan.

Formele geometrice sunt esențiale pentru acest tip de mobilier. Sunt cel mai adesea prezente nuantele de alb si de negru, dar si cele neutre.

Canapelele, scaunele, taburetii sunt cel mai adesea cu picioarele la vedere. Pernele vin cu un plus de culoare si de textura.

Mobilierul minimalist este cea mai buna alegere pentru orice tip de interior. Daca de ceva ani incoace, tendintele proneaza alegerea unui mobilier masiv sau voluminos, trebuie sa stii ca modernitatea mizeaza pe un mobilier mai mic sau mai minimalist, care sa aeriseasca spatiul.

Un living va fi astfel mai atragator si mai vesel cu ajutorul unor canapele cu un design mai modern. Poti sa alegi un model de canapea pe colt, care ofera foarte mult spatiu si care poate accentua modernitatea interiorului tau.

Alegerea culorii potrivite pentru mobila ta

Arma secretă pentru un aspect mai modern în casa ta este schema de culori pe care alegi sa mizezi. Spiritul modernității nu se limitează dor la alegerea mobilierului, trebuie să știi să te joci cu culorile și tendințele. Alb, negru, fildeș, gri și bej sunt culorile de accent în decorul modern.

Cu toate acestea, este necesar să știi cum să nuanțezi aceste culori sau să le combini cu altele pentru a nu obosi ochii. Interiorul tău va fi mai convivial și plin de viață, cu texturi mai luxoase precum metalul strălucitor, catifea sau marmura. Pentru a evita o singură culoare în interiorul tău, opțiunea unui dulap cu aspect de lemn este o idee buna.

Sa nu uitam nici de canapea, cea mai importanta intr-un loving contemporan. Trebuie sa fie cea mai maiestuoasa, sa atraga toate privirile si sa o alegi sub forma unei semi-luni care va conferi apartamentului sau livingului o alura afirmata, mai minimalista si mai grafica. Poti alege nuanta de alb pentru un living mai minimalist, cea de gri pentru un rezultat mai elegant sau bej pentru o incapere in nuante naturale. Dar, nuantele de galben mustar, de verde smarald sau de roz pudrat sunt si ele cele mai frumoase.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la o firma de design interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept, firma de design interior case, apartamente, magazine, hoteluri, sedii de companie, restaurante din Timisoara.