A venit iarna! Ce trebuie să mănânci când este frig afară

Gata a venit iarna! Astfel trebuie să afli ce trebuie să mănânci cînd este frig afară! Dacă te gândești la o modalitate prin care să reușești să îmblânzești temperaturile reci de afară, află că alimentația îți vine în ajutor.

Sistemul tău imunitar va face mai bine față pe timp de iarnă, iar tu nu vei resimți atât de tare frigul. Iată de ce anume trebuie să ții cont!

Nu te teme de caloriile în plus

Chiar dacă ții la siluetă, pe timp de iarnă este normal să consumi mai multe calorii ca de obicei, aproximativ 3500. Aceastea sunt necesare pentru a păstra temperatura corpului, umiditatea aerului în timp ce respiri și să pentru a preveni posibilele reacții la frig, precum tremuratul. Totodată, alimentele bogate din punct de vedere nutrițional te vor ajuta să ai energie și să îți fie cald.

Ce tip de mâncare alegi

Toate mâncărurile conțin într-un procent mai scăzut sau mai ridicat carbohidrați, grăsimi sau proteine, minerale, vitamine și apă. Însă trebuie să le alegi pe cele care au un conținut ridicat de carbohidrați, grăsimi și proteine, căci acestea ajută corpul să producă energie. Ai grijă totuși să nu introduci brusc grăsimile sănătoase în dieta ta, deoarece pot apărea reacții adverse, precum arsurile gastrice. Dacă este necesar, ia suplimente de vitamine.

Micul dejun

Ar trebui să fie simplu, dar hrănitor, să conțină multe calorii care să te ajute să ai energie pe tot parcursul zilei. Alege rețete care nu îți iau mult timp să le prepari, precum ovăz cu lapte, iaurt cu fructe uscate, mieji cruzi de semințe sau cereale reci (granola, semințe de chia), omletă sau tofu. Evită alimentele cu mult zahăr (carbohidrați simpli) la prima oră, căci îți dau energie pe termen scurt, dar sunt sărace nutrițional.

Prânz

Printre cele mai bune opțiuni se numără supele calde, mâncărurile condimentate, orezul, preparatele bogate în proteine (fasolea, lintea, năutul, peștele, ouăle). E bine să nu sari peste această masă, dacă dorești să ai o temperatură a corpului constantă.

Gustări

Ciocolata neagră, fructele uscate, batoanele de susan, biscuiții din cereale integrale, batoanele proteice pot fi consumate între mese, cu mențiunea să nu fie bogate în zahăr, chiar dacă îți va da energie și te va încălzi pe moment, după aceea temperatura corpului va fi mai mică decât înainte.

Cina

Ultima masă a zilei este de obicei copioasă pentru majoritatea persoanelor, iar explicația este destul de simplă: săritul peste mese. Cu cât vei neglija acest aspect și cea mai consistentă masă a ta va fi seara, cu atât mai mult vei resimți temperaturile reci de afară. Optează pentru mâncăruri ușoare, care să conțină și grăsimi sănătoase.

Sursa text: clickpentrufemei.ro