Ce va face Basescu dupa ce nu va mai fi presedinte

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, intr-o emisiune televizata, ca dupa terminarea mandatului prezidential, ar vrea sa devina… fermier. Sigur, asta pe langa preocuparea principala ce tine de mediul politic, respectiv sustinerea partidului Miscarea Populara.

Basescu a marturisit ca intentioneaza sa-si faca o ferma de 250 de hectare, din care 50 de hectare sa fie destinate unei livezi cu piersici, meri si ciresi.

“Sigur ca mi-ar placea ca dupa ce termin mandatul, dincolo de faptul ca ma voi ocupa de Miscarea Populara, voi sustine eficient si partidul, mi-a placea sa am o ferma de 250 de ha, de 200-250 de ha, pe care pe vreo 50 de ha sa fac livada cu piersici, ciresi, mere”, a declarat Basescu.

Basescu a mai spus ca ia in calcul inclusiv contractarea unui credit bancar, pentru a-si cumpara teren. “Daca o banca mi-ar da bani sa cumpar teren agricol as lua”, a mai precizat seful statului.

In urma cu cateva luni, seful statului declara ca nu se va retrage din politica in 2014, dupa terminarea mandatului de la Cotroceni. “Nu pot sa fiu pensionar. La finalul mandatului o sa am 63 de ani. Cine o sa mai aiba nevoie de mine?”, spunea Basescu, in februarie.

In mai multe randuri, Basescu afirmase ca la terminarea mandatului de presedinte va iesi complet din viata politica, satul si umilit de diversi oameni, mai ales de cei din televiziuni.

“In prima zi in care am plecat de la Cotroceni, plec din viata politica. Mi-a ajuns, a fost, cel putin din 2007 incoace, cea mai umilitoare perioada din viata mea, jignit de dimineata pana seara de tot soiul de oameni pe la televiziuni sau prin adunari publice”, a fost declaratia sefului statului in martie 2012.