Ce vrea Victor Ponta de la Noul Cod Rutier

Victor Ponta isi doreste schimbari majore in Noul Cod Rutier. Toate sunt modificari drastice, motiv pentru care Guvernul a decis amanarea unei decizii oficiale in aceasta directie.

“Eu vreau trei lucruri de la Noul Cod Rutier. In primul rand, cei care comit fapte grave, accidente de dosar penal, sa gasim solutia legala sa nu mai stea sa conduca pana cand se da in instanta hotararea. Vreau ca acel individ sa nu mai conduca de azi( n.r.- din momnetul savarsirii ilegalitatii).”,  a spus premierul la Romania Tv.

Ponta se plange si de nivelul fondurilor stranse de pe urma amenzilor. Rau platnicii sa intre sub incidenta unei legi mai aspre, zice Ponta. “Cel care are 100 de amenzi si nu plateste niciuna, in 30 zile sa ii fie suspendat carnetul daca nu plateste contraventiile. Daca a baut la volan, vorbind de contraventii, ii suspend permisul de acum, si daca statul castiga, ii plateste o despagubire. Smecherii nu platesc si tot merg cu masinile!”

Ponta recunoaste ca Noul Cod Rutier este tergiversat in Parlament, unde partidele nu ajung la un numitor comun. “Avem trei coduri rutiere in Parlament, dar discutiile nu se concretizeaza.”

“Mai important decat dreptul de  a conduce este dreptul la viata. Avem mii de accidente, avem oameni care nu platesc amenzile, nimeni nu le ia permisele. Toleranta 0 este luarea tuturor masurilor de a diminua neregulile.”, a concluzionat primul ministru.

Sursa foto: realitatea.net