Cea mai frumoasa biblioteca din lume se afla in Romania. Vezi VIDEO

Chiar daca in Romania aceasta biblioteca nu este cunoscuta, se pare ca strainii o apreciaza. Mai mult de 400.000 de utilizatori au votat in cadrul unui sondaj creat pe boredpanda.com. In urma sondajului, Biblioteca Universitatii Tehnice din Iasi a fost desemnata cea mai frumoasa biblioteca din lume.

In momentul de fata Biblioteca Universitatii “Gheorghe Asachi” din Iasi (UTI) este pe locul 1 in preferintele utilizatorilor, chiar daca printre nominalizate se numara capodopere de pretutindeni precum: Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin,Biblioteca Regala Portugheza de la Rio de Janeiro, Biblioteca Manastirii Admont,Biblioteca Nationala din Praga, Biblioteca Nationala a Frantei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Aceasta minunata biblioteca a fost infiintata inca din anul 1948 in cadrul actualei Universitati “Al. Ioan Cuza”.

Biblioteca detine un numar de 962.528 documente: 522.187 carti, 129.332 reviste, 5.042 CD-uri, DVD-uri si 305.967 documente tehnice.

Biblioteca Universitatii Tehnice se afla in interiorul Palatului Universitatii din Iasi, cladire ridicata in 1860 la initiativa domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Constructia, situata in cartierul Copou din Iasi, in care astazi functioneaza universitatile „Al. I. Cuza“ si „Gheorghe Asachi“, a ajuns la forma actuala, prin extindere, la mijlocul anilor 1930.

Pentru cei care doresc va aducem la cunostinta ca atat biblioteca cat si Aula pot fi vizitate oricand accesul turistilor fiind gratuit.

Acest lucru a fost afirmat de catre Profesorul universitar Neculai Seghedin,prorectorul institutiei de invatamant superior, care a acordat un interviu postului local de radio.

Biblioteca este un spatiu de studiu deschis in permanenta. Are in posesie UN MILION de volume. Cele doua spatii pot fi vizitate impreuna pentru ca sunt intr-o legatura fizica, exista un balcon care face legatura intre Biblioteca si Aula. Eu pot sa afirm fara lipsa de modestie ca Aula este cea mai frumoasa din Romania. Le-am vazut pe toate. Biblioteca, la fel, este de o frumusete extraordinara. Ne bucuram foarte mult pentru faptul ca acest spatiu cultural indeplineste o confirmare la acest nivel cultural al valorii si al spiritualitatii care caracterizeaza in general Palatul Universitar de la Copou, a declarat Neculai Seghedin pentru Radio Iasi.

Sursa: sharethis.ro