Cea mai INFRICOSATOARE biserica din lume. Vezi VIDEO

Biserica Saint George, din Lukova (Cehia), a cazut in dizgratie in 1960, cand acoperisul s-a prabusit in timpul unei ceremonii funerare. Credinciosii au considerat ca e un semn rau si au abandonat lacasul de cult care data din secolul al XIV-lea, scrie site-ul lostateminor.com.

Artistul Jakub Hadrava, caruia i-a fost cerut de catre autoritatile locale sa faca locul mai atractiv pentru turisti, a decis sa foloseasca statui realizate din nisip si ciment, pe care le-a amplasat in toata biserica, inclusiv langa altar, construit in 1352. 

“Aceste statui reprezinta fantomele germanilor care au trait in Lukova inainte de al Doilea Razboi Mondial si care veneau sa se roage aici in fiecare duminica”, si-a explicat Hadrava viziunea artistica. “Sper ca astfel sa dovedim lumii ca acest loc are un trecut si ca e un loc absolut normal, care facea parte din viata de zi cu zi”, a adaugat el.

Potrivit spuselor managerului voluntar al bisericii, Peter Koukl, de la instalarea statuilor, biserica a devenit o foarte populara atractie turistica, mai ales in randul turistilor din Brazilia, Australia si Germania. 

“Din pacate, de-a lungul anilor au fost furate numeroase obiecte din interior, insa banii stransi de la turisti ne vor permite sa renovam locul in curand, astfel incat sa semene cat mai mult cu biserica originala”, a spus  Radomir Sedlacek, un localnic din Lukova, citat de Daily Mail. 

De-a lungul timpului, numeroase publicatii si site-uri au apreciat ca biserica din Lukova e “cea mai infricosatoare din lume”.

 

Sursa:descopera