Cea mai mare bursă crypto din Polonia forțată să-și mute operațiunile în Malta

Bitbay, cea mai mare bursă crypto din Polonia, a decis să-și suspende activitățile sale în țară, deoarece băncile nu vor mai coopera cu compania, se arată într-un comunicat. Bursa se va reloca în Malta, unde legile referitoare la crypto monede sunt mai blânde.

Bitbay afirmă că afacerea lor în Polonia este condiționată de cooperarea cu băncile naționale, dar ultima bancă poloneză, gata să furnizeze servicii pentru schimb, a decis să își înceteze activitatea cu bursa crypto la sfârșitul lunii mai.

Bitbay va rezilia contractul de utilizator pentru furnizarea serviciilor, respectând o perioadă de preaviz de o lună care expiră curând. După 31 mai, utilizatorii nu vor mai putea accesa conturile lor în złoți polonezi (PLN), în timp ce toate celelalte funcții ale schimbul vor fi active. După perioada de preaviz, și anume după 17 septembrie, utilizatorii vor putea retrage fonduri. Începând cu această dată, toate activitățile de tranzacționare a crypto monedelor de pe piața din Polonia vor fi suspendate.

Citește și: GUVERNATORUL BĂNCII SPANIEI: CRYPTO MONEDELE PREZINTĂ “MAI MULTE RISCURI DECÂT BENEFICII”

Potrivit comunicatului de presă, utilizatorii vor putea să creeze un cont nou de îndată ce BitBay își va relua operațiunile în Malta. Schimbul va fi efectuat de un nou furnizor, dar va utiliza numele de domeniu bitbay.net și marca BitBay.

Relocarea lui Bitbay vine pe fondul politicii de înăsprire a guvernului polonez față de crypto monede. Deși Polonia recunoaște oficial minarea și tranzacționarea monetară digitală, poziția generală a guvernului în ceea ce privește crypto monedele a devenit mai critică în ultimele luni.

La începutul lunii mai, Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia (KNF) a plasat o comandă de licitație de aproximativ 173.000 dolari SUA pentru a planifica și desfășura o campanie de social media axată pe riscurile asociate cu crypto monede, scheme piramidale și tranzacționare în valută. În februarie, banca centrală a Poloniei a plătit aproximativ 25.000 de dolari pentru a produce un videoclip anti-crypto în colaborare cu rețeaua partenerului YouTube Gamellon, Google Ireland Limited și Facebook Ireland Limited. BitBay tranzacționează în prezent 29 de crypto monede diferite și are o capitalizare de piață de 9,270,725 de dolari.