Cea mai mare bursă de schimb crypto din Coreea de Sud, percheziționată de procurori

Procurorii din Coreea de Sud au percheziționat cea mai mare bursă de schimb a crypto monedelor din țară, UPbit. Anchetatorii de la Procuratura din districtul sudic al Seoulului, capitala țării, au percheziționat sediul central al schimbului din districtul Gangnam-gu în perioada 10-11 mai.

UPbit este suspectat de fraudarea vânzărilor de crypto monede pentru clienți Conform raportului, schimbul nu deține, de fapt, aceste crypto monede. “Am securizat hard disk-urile și cărțile contabile prin confiscare. Analiza este de așteptat să dureze câteva zile”, a declarat Procuratura.

Reprezentantul UPbit a spus la rândul său că: “În acest moment, nu pot oferi mai multe detalii legate de această situație”. Cu toate acestea, site-ul bursei de schimb confirmă ancheta într-o notă publicată astăzi și afirmă că serviciile sale sunt încă operaționale, spunând: “UPbit este în prezent în curs de investigare de către procuratură, iar noi lucrăm cu diligență. Serviciile UPbit, cum ar fi toate tranzacțiile și retragerile, funcționează în mod normal, activele dvs. fiind păstrate în siguranță în contul dvs., astfel puteți fi siguri că puteți utiliza serviciile UPbit”.

Citește și: HUAWEI LANSEAZĂ UN PORTOFEL BITCOIN ÎN APP STORE, PREINSTALAT PE TOATE NOILE SMARTPHONE-URI

Autoritățile din Coreea de Sud investighează schimburile de crypto monede pe fondul înăspririi reglementărilor din această țară. În luna martie, procurorii au percheziționat oficial birourile a trei schimburi de crypto monede, suspectate de sifonarea fondurilor din conturile clienților. Unul din schimburile care au fost percheziționate a fost Coinnest, cel de-al cincilea cel mai mare din Coreea de atunci. Kim Ikhwan, fondatorul firmei, și un alt executiv au fost reținuți  la începutul lunii aprilie.