Cea mai mare companie de administrare a călătoriilor din Marea Britanie acceptă Bitcoin

Corporate Traveller, cea mai mare firmă de gestionare a călătoriilor din Marea Britanie, acceptă Bitcoin (BTC) pentru plăți, potrivit unui comunicat de presă emis pe 15 aprilie.

Un parteneriat nou anunțat cu compania BitPay de cripto-plăți va permite firmei Traveller – care oferă servicii de gestionare a călătoriilor de afaceri companiilor mici și mijlocii – să accepte plata în Bitcoin. Andy Hegley, Director General al companiei Corporate Traveller, a declarat: “Am identificat o cerere din ce în ce mai mare din partea clienților noștri pentru opțiunea de a plăti taxele pentru călătoriile de afaceri efectuate de consultanții noștri de călătorie. Am ales BitPay pentru a gestiona procesarea comercianților, deoarece acestea facilitează și gestionează întregul proces de obținere a Bitcoin sau Bitcoin Cash de la client și de depozitare a numerarului în contul nostru. “

Potrivit comunicatului de presă, Corporate Traveller nu este preocupat de volatilitatea prețurilor pe piețele criptografice, deoarece bancnotele vor fi convertite direct în lire sterline. BitPay solicită o comision de 1% pentru a converti fondurile, pe care Traveller spune că este mai ieftină decât procesarea cărților de credit.

Alte firme și organizații din industria turismului au început să accepte criptomonede, invocând cererea clienților. În martie 2018, Consiliul Național al Turismului din Germania a anunțat că are nevoie de bani și va accepta criptomonedele ca plată pentru serviciile sale.

În luna august a aceluiași an, guvernul de stat din provincia australiană din Queensland a emis un permis pentru platforma de plăți electronice TravelbyBit, care urmărea să stimuleze turismul în Central Queensland prin vânzarea de oferte de călătorie în schimbul riptomonedelor.

BitPay, la rândul său, a raportat recent că a înregistrat peste 1 miliard de dolari în tranzacții anul trecut. Potrivit unui comunicat de presă din ianuarie, firma a stabilit un nou record în ceea ce privește veniturile din taxe de tranzacție, extinderea serviciilor sale către clienți majori precum Dish Networks, HackerOne și Statul Ohio. Pe 30 ianuarie, BitPay a încheiat un parteneriat cu Fundația Wikimedia, organizația non-profit care rulează Wikipedia, pentru a lărgi numărul de criptomonede care sunt acceptabil prin donație.