Cea mai mare fraudă cu criptomonede din istorie

Suma imensă pe care au subtilizat-o doi frați

Cea mai mare fraudă cu criptomonede din istorie a fost comisă de doi frați din Africa de Sud care au dispărut cu bitcoini în valoare de 3,6 miliarde de dolari, informează Bloomberg.

CEO-ul Africrypt, Ameer Cajee, i-a anunțat clienții companiei că aceasta a fost victima unui atac al hackerilor. Apelurile către numărul de telefon al lui Cajee erau imediat redirecționate către căsuța vocală. Acesta și fratele său în vârstă de 20 de ani, Raees, au fondat Africrypt în 2019, oferind randamente spectaculoase investitorilor.

O firmă de avocatură a fost angajată de investitorii care afirmă că nu pot da de cei doi frați și cazul a fost înaintat către Hawks, o unitate de elită a poliției sud-africane. Investigațiile firmei de avocatură a descoperit că fondurile companiei au fost transferate din conturile din Africa de Sud și portofelele digitale ale clienților și că monedele digitale au fost trecute prin mai multe platforme care să le facă practic imposibil de urmărit.

Cei doi frați s-au făcut nevăzuți cu aproximativ 69.000 de monede Bitcoin care valorau aproape 4 miliarde de dolari în perioada de vârf din luna aprilie.

Sursa foto: BBC