Cea mai mare performanță reușită de Dinamo în cupele europene făcută praf de Cornel Dinu: ”Eu personal am dus valiza cu bani!”

Cornel Dinu, fostul mare internațional român, susține într-un interviu exclusiv acordat jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor, că o parte dintre performanțele obținute de echipa Dinamo București în cupele europene au fost ”aranjate” cu ajutorul arbitrilor.

Cel supranumit Procurorul, unul dintre jucătorii emblematicii ai grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, a precizat, negru pe alb, că el personal a dus valize cu bani arbitrilor care oficiau partidele ”câinilor roșii”, din vremea respectivă, în cupele europene.

Cornel Dinu a oferit sursei citate și două exemple concrete, meciurile cu Dinamo Tbilisi și SV Hamburg.  ”Am dus gențile cu bani și la Tbilisi, unde s-a jucat turul, și la București. În URSS a fost mai complicat, fiindcă arbitrul Castillejo era păzit de KGB, dar am reușit. La București, au fost momente în care sovieticii ne dominau atât de rău încât arbitrul a venit la margine și mi-a spus: “Mai ține-i în picioare un pic, că mai mult de atât nu pot să fac!”, povestește ”Procurorul” în Gazeta Sporturilor.

”Nu puteau să stea în picioare după pregătirea lui Nicușor. Era spre finalul meciului, dăduse Augustin un gol cu umărul. Am reușit să câștigăm cu 1-0. Cu Hamburg, la fel, am dus geanta cu bani. Dar toți procedau așa! Dinamo a ajuns la acel nivel pe valoarea echipei, practica asta cu valizele pentru arbitri era generală, doar că românii țineau atunci la imaginea țării, conta! Iar despre sovietici se știa și că beau un ceai super-energizant, așa-zis „al urșilor”, a continuat Cornel Dinu.

”Și cu Hamburg?! La 3-0?! Da! Atunci a fost arbitru Kieser, un inspector școlar. Eu i-am dat banii, el mi-a făcut cadouri, o cravată și un inel din argint. Chiar am deschis geanta înainte să i-o predau domnului Kieser, am vrut să văd, din curiozitate, cam despre câți bani era vorba. Erau toate bancnotele Europei: franci francezi, franci elvețieni, mărci. Securitatea îmi dăduse banii așa cum reușise să-i strângă, nu era toată suma într-o monedă”, a mai povestit fostul mare dinamovist pentru gsp.

În sezonul respectiv 83-84, când Dinamo a bifat cel mai important succes la nivel european, semifinala CCE,  Cornel Dinu era secundul lui Nicolae Nicușor și se ocupa, după cum spune chiar el, de studiul adversarilor și de pregătirea fizică a fotbaliștilor dinamoviști…..dar și cu ”atențiile” pentru arbitri….

Sursa foto: sport