Cea mai mare pisică din lume are 12,5 kg și este în creștere. Foto în articol

Cea mai mare pisică din lume este de fapt un motan! Kefir are doar un an și zece luni și este încă în creștere deși a atins deja incredibila greutate de 12,5 kilograme.

Cea mai mare pisică din lume face parte din rasa americană Maine Coon și va crește până la vârsta de 3 sau 4 ani conform spuselor specialiștilor citați de jurnaliștii de la Daily Mail.

Cea mai mare pisică din lume aparține unei tinere din orașul Oskol (Rusia). Yulia Minina, stăpâna lui Kefir, a declarat pentru sursa citată că: „Nu mi-am imaginat niciodată că un pui de pisică poate să crească atât de mult. El este foarte blând și calm, în ciuda înfățișării serioase pe care o are și pe deasupra este foarte inteligent și afectuos. Problema este că îi place să doarmă pe mine noaptea, iar acest lucru nu reprezenta un impediment când era mic însă acum nu mai este deloc comod.”

Rasa Maine Coon provine din statul Maine din SUA și este considerată una dintre cele mai vechi rase de casă din țară. A fost considerată cea mai mare rasă de pisici domesticite până la pisica Savannah, în anii 1980.

Rasa Maine Coon deține și recordul pentru cea mai lungă pisică din lume, Stewie din Nevada măsurând 48,5 inci de la nas până la coadă, înainte de moartea sa, în 2010.

Sursa foto: Instagram