Cea mai rapidă femeie din lume, desemnată post-mortem de Cartea Recordurilor

Jessi Combs a fost desemnată, post-mortem, cea mai rapidă femeie din lume. Guiness World Records a stabilit că Jessi Combs este deținătoarea recordului de viteză pe uscat stabilit de o femeie. Din păcate ea a decedat în timp ce încerca să doboare fostul record vechi de 44 de ani, notează BBC.

Jessi Combs a murit pe 27 august 2019, în timp ce încerca să doboare recordul care data din anul 1976, stabilit de cascadoarea Kitty O’Neill, mașina condusă de aceasta atingând o viteză de 823 km/h. Mașina condusă de femeia pilot a atins viteza maximă de 841 km/oră în deșertul Alvord din statul american Oregon.

Bolidul pilotat de Jessi Combs a avut o problemă mecanică la o roată, “cel mai probabil cauzată de lovirea unui obiect în deșert” se arată în raportul poliției. Defecțiunea tehnică s-a petrecut când mașina se apropia de viteza de 885 km/oră. Jessi Combs a murit după o lovitură puternică la cap. Mașina sa a luat foc după accident.

Jessi Combs era pilot profesionist și deținea deja recordul de viteză pe uscat pentru o mașină cu patru roți, atingând viteza de aproximativ 650 km/oră în 2013. Trei ani mai târziu, și-a doborât propriul record.

Sursa foto: BBC