Cea mai scazuta temperatura a iernii, minus 25.3 grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scazuta temperatura a iernii la nivel national s-a inregistrat in noaptea de duminica spre luni, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor au coborat pana la minus 25,3 grade Celsius.

Aceasta temperatura a fost inregistrata dupa miezul noptii, la Statia Meteo Miercurea Ciuc. In orele urmatoare a inceput sa se incalzeasca usor, astfel ca la ora 8.00 valorile termice aratau minus 22 grade Celsius, transmite Agerpres.

Meteorologul Florin Borz, de la Centrul Meteo Local Targu Mures, a declarat ca si la Joseni a fost o temperatura apropiata, de minus 24,7 grade Celsius, care s-a mentinut pana dimineata.

Si la Toplita a fost foarte frig, minima fiind, azi-noapte, de minus 20 grade Celsius. Cele mai ridicate valori din zona s-au inregistrat la Bucin, unde au fost minus 3 grade Celsius si la Odorheiu Secuiesc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 4.6 grade Celsius.

Zona judetului Harghita este cunoscuta pentru iernile lungi si foarte reci. La fel ca in anii precedenti, jandarmii patruleaza in locurile frecventate de persoanele fara adapost, dar pana in prezent nu au fost identificate cazuri care sa impuna transportul la azilurile de noapte din judet.

Vezi aici prognoza meteo pentru februarie, martie si aprilie

Minima absoluta a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a inregistrat in anul 1987, cand mercurul termometrelor a coborat pana la minus 35,2 grade Celsius. Cea mai ridicata temperatura a lunii februarie, la Miercurea Ciuc, s-a inregistrat in anul 2008 si a fost de 16,3 grade Celsius.

Meteorologii sustin vremea se mentine rece in prima parte a saptamanii si este posibil sa se incalzeasca usor in week-end.